perjantai 14. kesäkuuta 2024

Kysymys orkidealajikkeista tietäville!

Nyt täytyy kysyä teiltä, että onko tietoa, mikä kuvissa oleva Phalaenopsis-lajike mahtaa olla? Ostin sen eilen kotiintullessani ruokakaupasta, ja se kirvoitti bussissa paljon keskustelua muutamankin matkustajan kanssa. Ainakin yksi näistä suuntasi takaisin kyseiseen REWE-marketiin hankkimaan myös samanlaisen.

Kukat kaupassa. Luulin ensin tekokukiksi, mutta ei, ihan oikeita ne ovat. En aluksi aikonut ostaa, mutta pyörsin päätökseni ja palasin kassalta hakemaan yhden noista. Noin 14 euroa maksoi.
Tiedän, että joidenkin orkideojen kukkia värjätään ruiskuttamalla niiden kukkavarsiin väriä. Orkideat kun luonnollisesti kukkivat pitkien kukkavarsien nenässä, joten usein se pigmentti häviää matkallaan ylös ja kukinto on valkoinen. Mutta miten nämä isot kukat ovat eri kaikki värisiä?

Sanokaapa se, viisaammat!

Laitan vielä kuvan vanhasta orkideastani, joka innostui uudestaan kukkimaan pudotettuaan talvella kaikki entiset kukintonsa. Onneksi en ehtinyt leikata kukkavartta pois.


Kiitos etukäteen vastauksista ja tiedoistanne! Googlesta ei ollut paljoakaan apuja, ja tämän kirjavan orkidean pakkauksessa luki vain "Phalaenopsis".

Mahtavatko sittenkin olla värjättyjä? Aika taitava saa olla, että samaan kukkaan saa kaksikin sävyä.

4 kommenttia:

 1. Tuli vaan mieleen, että näissähän on melkein kuin Saksan lipun värit 🇩🇪. Jalkkiksen UEFA-kisojen kunniaksi 😝.

  VastaaPoista
 2. Miulle tuli sama mieleen, että Saksan lipun värithän siinä loistaa :D Onko ruiskumaalattu jonkun muotin tmv. avulla, tai miksei ihan käsipelilläkin, kun näyttää siltä, että ois otettu vähän kukan muotojakin huomioon.

  Jos ne värjättäisiin ihan imeyttämällä, ei niillä kyllä noin tasaista lopputulosta saa, ei ihan ole ihmisten hallittavissa tuommoinen siellä kasvien soluissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a. Eivät mun mielestäni näytä ihan ruiskumaalatuiltakaan, vaikka mistäs sitä ikinä tietää. Nykyäänhän tehdään kaikki aika taitavasti. Kaunis tuo kasvi on kuitenkin.

   Poista
  2. Ehkä tämä on UEFA EURO 2024 -orkidea? Ne kisathan taitavat alkaa täällä Saksassa huomenna?

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!