tiistai 18. kesäkuuta 2024

K18 ja Olaplex

Viime vuosina on markkinoille tullut kaikenlaista "hiustenhoito-plexejä", joista kirjoittelin aiemmin täällä.  Kaikki nämä -plex -päätteiset tuotteethan tietystikin ratsastavat jollain tavalla aika aggressiivisesti markkinoille tuodun Olaplexin maineella.

Minä en oikein sinuiksi päässyt noitten Olaplexin tuotteiden kanssa. Hiukset tuntuivat katkeilevan entistä enemmän. Aiemmat postaukset ovat luettavissa täällä, täällä ja täällä

Suomessahan Olaplexin markkinointi on sujunut aika hyvin, mutta esim. Irlannissa tuotesarja ei ole ole kovinkaan tunnettu, edes kampaajien keskuudessa. Tosin siellä on hiustuotteissa enemmän valikoimaa markkinoilla.


Kun seuraa viimeaikaista keskustelua Olaplexistä netissä, ykei yleinen mielipide näkyy olevan tuotteiden alentunut laatu.

Minä en muutenkaan ole kiinnostunut kokeilemaan noita enää, kun koko repertuaari on testattu. Käänsin siis katseeni K18-nimiseen sarjaan, jota on kehuttu.

Nämä ovat hintavampia kuin Olaplexin tuotteet. En välttämättä viitsisi ihan suoriltaan laittaa satasta hiuksiin jätettävään hoitoaineeseen, joten päädyin tilaamaan Hollannin puolelta hiustarvikekaupasta kaksi 5 ml:n tuubia K18 Leave-In Molecular Hair Maskia. Kahdeksan euroa per tuubi, kun muualla ne näyttävät olevan 12-13 euroa / 5 ml.

Nyt sitten netistä poimittua mainoksenomaista tietoa: Suurin ero K18:n ja Olaplexin välillä kuulemma on, että K18 korjaa hiusten keratiiniketjut ja rikkisidokset, kun taas Olaplex korjaa vain rikkisidoksia. Tämä tarkoittaa, että K18 on täydellisempi ja kestävämpi hoito, joka uudistaa hiuksia sisältä ulospäin sen sijaan, että se korjaa ne vain pinnalta.

Olaplex vaikuttaa disulfidisidoksiin ja K18 menee syvemmälle ja korjaa polypeptidiketjuja. Tyypillisesti disulfidisidokset katkeavat/vaurioituvat kemiallisesat käsittelystä. Polypeptidiketjut taas ovat syvemmällä hiuskuidun sisällä. Ne vaurioituvat myös kemikaaleista ja myös kaikenlaisesta hiusten päivittäisestä käsittelystä. 

K18 Molecular Hair Maskin käyttöohjeen mukaan hiukset pestään, pyyhekuivataan ja tätä hiuksiin jätettävää hoitoainetta laitetaan sitten pituuksiin ja sen annetaan vaikuttaa neljä minuuttia ennen hiusten kuivausta ja muotoilua.

Parhaimman tuloksen aikaansaamiseksi tätä tulee käyttää neljän-kuuden peräkkäisen pesun jälkeen ja sen jälkeen ylläpitona riittää tuotteen käyttö joka kolmannen tai neljännen pesun jälkeen.

Hiukset suositellaan pestäväksi syväpuhdistavalla shampoolla jos käyttä paljon kuivashampoota tai muotoilutuotteita.

EDIT: Pakkauksessa näkyy olevan käyttöohjeliuskakin, jossa on myös tekstiä suomeksi. Laitan senkin vielä tähän, en huomannut liuskaa postausta kirjoittaessani. Klikkaa kuva suuremmaksi, ellei teksti näy kunnolla. "Vältä katsekontaktia" tarkoittanee, ettei ainetta saisi joutua silmiin.

Riittoisaa tämä ainakin näkyy olevan. Ajattelin ensin, että 5 ml ei riitä pitkissä hiuksissa mihinkään, mutta...

Taisipa sitä tulla liikaakin. Hiukset tuntuivat hiukan jopa latistuneilta ja miltei "valmiiksi likaisilta" pesun jälkeen. Vai oliko se vain hyvin siloittavaa vaikutusta?

Ainakin sen voin sanoa, että latvat eivät hapsota parin käyttökerran jälkeen, eikä kyllä sen ensimmäisenkään jälkeen.

Saatan siis investoida täysikokoiseenkin pulloon, ellen sitten valitse suihkutettavaa versiota, joka joidenkin netissä olevien mielipiteiden mukaan on tehokkaampi.

Kirpaiseva hinta noilla ainakin on, mutta vähäinen määrä latvoihin kyllä riittää.

6 kommenttia:

  1. Mä käytin yhen pikku tuubin tuota K18 jätettävää vai mikä liekään. Silloin hoidon aikana tuntui ettei se tee ihmeitä mutta jälkeenpäin tuntui että tukka oli tosi paljon paremmassa kunnossa. Eli kai se ihan hyvä tuote on :) jotain 12 e ehkä maksoi tuo pikku tuubi ja riitti mulla pitkäksi aikaa. Isoa en ole raaskinut ostaa kun tykkään Olaplex 6:sta mutta voisi kai tätäkin harkita välillä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliko se juuri tuollainen 5 ml:n tuubi? Hinnasta päätellen saattaisi ollakin.

      Poista
    2. Kiitos, mietin vaan, että miten moneksi käyttökerraksi tuon 5 ml pitäisi riittää. Tuo valokuvana oleva ohje on hiukan epäselvä, koska siinä ei kerrota, kuinka pitkille hiuksille 1 ml:n pitäisi riittää. Mun hiukset ovat aika pitkät, ja imevät paljon ainetta.

      Poista
  2. Olen kampaajalla pari kertaa ottanut tuollaisen K18-hoidon, kun olin jostakin lukenut, että ne olisivat hyväksi taipuisalle hiukselle palauttaen kiharuutta. Ainakaan yksittäin hoitokerta ei oikein näkynyt minulla, mutta voi olla, että lähtötilanne oli jo niin hyvä, että koko hoito oli oikeastaan turha. Kotona en oikein osaa hoitoaineita käyttää, joten näistäkään en ostanut kotihoitoja. Ja siis olet tainnut mainita Amy, että hiuksesi ovat taipuisat / kiharat? Niille on kyllä harvinaisen vaikeaa löytää sopivaa hoitoainetta, joka ei jättäisi hiuksia "likaisen" tuntuisiksi. -q ps. Hyvää juhannusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja hyvää juhannusta itsellesikin!

      Joo, mun piikkisuorat hiukseni muuttuivat syöpähoitojen jälkeen ensin ihan käkkäröiksi, mutta nyt kun ne ovat pidemmät, voisi paremminkin kutsua oikein taipuisiksi (latvoista). Värikin muuttui tykkänään ja nyt vaalentelen/raidoitan niitä, kun en mustasta tykkää. Pakko siis käyttää jotain hoitistakin. Olen samaa mieltä, että aina jäävät hiukset hiukan lähmäisen oloisiksi, vai johtuuko se van siitä, että tällainen hius imee itseensä hoitoainettakin ihan toisella tavalla kuin ennen.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!