perjantai 14. kesäkuuta 2024

Piipahdus maailman suurimpaan Lindtin suklaatehtaanmyymälään

Lindtin suklaathan tehdään täällä Aachenissa ja tehtaanmyymälään laajennettiin juuri. Nyt se on sitten maailman suurin Lindtin tehtaanmyymälä.

Pitihän sekin käydä katsomassa, nyt kun on tuo Deutschlandticket, jota pitää käyttääkin. Lindtin tehdas ja tämä myymälä ovat toisella puolella kaupunkia.

Shoppailuihin meni 10% alennuskupongin kanssa n. 40 euroa. Yksi suklaalevy unohtui kuvasta pois.

Werksverkauf eli tehtaanmyymälä oli varsin vaatimattoman näköinen ulospäin, mutta sisällä riitti asiakkaita tasaisena virtana. Bussi 43 (suunta Laurensberg Rahe) Bushofin pysäkiltä 14 tuo suoraan oven eteen (pysäkki: Süsterfeld)

Iso halli oli täynnä suklaata!

Päivän hitti näkyvät olevat erilaiset jääsuklaat, jotka nautitaan jääkaappikylminä. Näitä olen nähnyt kaupoissa jo keväämmälläkin muiltakin valmistajilta.















Siinäpä sitä herkkua kerrakseen! Ei varmaan edes tullut kaikki jääsuklaamaut näihin kuviin edes...



Ulkona oli tien toisella puolella nuoli "kakkosmyymälään". Se jäi tutkimatta, mitä siellä olisi ollut.


Kävellessäni bussipysäkille huomasin, että naapurissa on myös kakku- ja keksileipomofirma Bahlsenin tehtaanmyymälä. Tällä kertaa ei enää ollut "turnauskestävyyttä" käydä siellä.


Itse tehtaan laajennus ilmeisesti viivästyi hiukan alueelta kaivaustöissä löytyneet toisen maailmansodan aikaisen pommin takia, mutta kunhan tehdas valmistuu, on se aika iso ja tuottaa varmaan myös alueelle työpaikkoja.

6 kommenttia:

  1. Oksensin kookoksen kohdalla mutta banana split, jogurttisuklaa..nam! Vaan mikä on spaghetti-eis? Hämmentävää! Kylläpä olis suklaata lähtenyt tuolta mukaan :) Lindtiltä ostan joulun aikaa sen suolakaramelli pussin, sinisen jossa pyöreitä suklaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en ole kovin kookoksen ystävä 😄. Joten en ostanut. Varsinkaan, jos on vaara, että kookos on hiutaleina.

      Kotona kyllä teen mahtavaa kookos-limejätskiä, mutta siinä pitää olla liukeneva kookosmaitojauhe, ei mitään hippuja.

      Mulla oli pääsiäisenä tuliaisena spaghetti-eis -suklaamunia, mutta valitettavasti ne menivät parempiin suihin ennen kuin ehdin maistaa 😙. Olisi varmaan pitänyt ostaa ja testata. Tosin mulle tule vieras ensi viikolla, jonka vien tuonne, niin ehkä tulee tilaisuus maistella sitäkin.

      Oli kyllä mahtava paikka!

      Poista
  2. No on siinä suklaa poikineen. Suklaasta ei sovi kiistellä, mutta en kaipaa Fazeria. Spaghetti-Eis (spagetti-jäätelö) on Mannheimissa asuvan italiaissynytisen Dario Fontanellan keksintö 55 vuoden takaa. Se on vaniljajäätelöä, joka on puristettu peruna/spätzlepuristimen läpi annoslautaselle spagetin näköiseksi keoksi. Päälle mansikkasosetta ja valkosuklaarouhetta, jotka ovat olevinaan niin kuin spagettilautasella tomaattisosetta ja parmesaania, niin kuin kuvasta näkyy. Mannheimissa voi poiketa pääkadulla Fontanellan kahvilassa/jäätelöbaarissa maistamassa aiota ja alkuperäistä. Kai Lindt´illä on valkosuklaa, vanilja ja mansikkamaut, vaikka tuote on erilainen kuin Fontanellan. Dario Fontanellaa kaduttaa, ettei patentoinut keksintöään, näin olen kuullut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos spagettijäätelön taustojen selityksestä!

      Minulle kyllä suklaa, ja Fazerin Sininen maistuivat ennen, kantasolusiirron jälkeen vierastan kaikkea hirveän makeaa, ja tämän ostosmäärän syömiseen minulta menisi varmaan viisi vuotta, mutta onneksi on lähipiirissä "sokerihiiriä", joille maistuu.

      Poista
    2. Kiitokset täältäkin, nyt tiedän mitä on spagettijäätelö :) mullekin Fazerin sininen on klassikko, Marabou kans hyvää mutta todella imelää. Lindtia ostan ehkä kerran-pari vuodessa kun ei nuita erikoismakuja ole täällä kuin kausittain. Tai se punainen perus taitaa olla aina...

      Poista
    3. Olen samaa mieltä tuosta Marabousta, tosin se on muutenkin pannassa mulla nyt firman Venäjä-kuvioitten takia.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!