lauantai 8. kesäkuuta 2024

antakaamunkaikkikestää dot com

Sattuipa tänään kummallinen juttu. Olin eilen illalla kiertelemässä vanhassa kaupungissa ja ostin suosikkipaikastani Ghorbanista lounaan täksi päiväksi.

Tämän lounassatsin kylkeen tuli tukeva pala foccaccia-leipää, jonka survaisin paahtimeen. Mutta - paahtimen mokoma ei toiminutkaan. No, mitä voi odottaa alle kahdenkympin hintaiselta paahtimelta, jonka hankin Amazonista viime syksynä.

Nirhin sitten lounaani ilman sitä leipää, ja alkoi tulla paniikkiolo. Vaikka en leipää usein syö, niin paikallinen ruisleipä on täysin surkeaa ellei sitä laita paahtimeen. Ja huomenna on sunnuntai, eli uusi paahdin on löydyttävä siis tänään.

Ei hätää, Mediamarktissa halvimmat paahtimet olivat kympin luokkaa. Väri oli tosin karsea taivaansininen, joten päädyin valkoiseen paahtimeen, n. 12 euroa, ja kotiinkuljetuksella tunnin sisällä n. 17 euroa.


Paahdinta odotellessani hoksasin, ettei koko asunnossa ole sähköjä ollenkaan. Ahaa, siis siksi ei paahdinkaan toiminut! Tilausta ei saanut enää peruttua.

Räpläsin sähkökaapin kaikki sulakenappulat läpi, eikä tilanne korjaantunut. Kuitenkin porrashuoneessa valot toimivat. Hmmm... 

Hiukan ennen uuden paahtimen saapumista ovelleni, huomasin vielä yhden katkaisijan. Se oli yleiskatkaisin, jonka laitoin ensin pois päältä ja sitten takaisin päälle. Voilà! Valot syttyivät (ja paahdinkin toimi)!

En ole mikään sähkötekniikan ihmelapsi, mutta miten tämä on mahdollista? 

Pääasia tosin, että nyt sähköt toimivat. Hirvein kauhuskenaario olisi se, että läppäristä menisi akku, eikä sitä saisi ladattua ja istuisin täällä viikonlopun illat pimeydessä.

Loppu hyvin, kaikki hyvin, ja nyt minulla on sitten kaksi ylimääräistä leivänpaahdinta, ja yksi Suomessa omassa asunnossani.

Tässä vielä vähän tunnelmia kaupungilta eilen. Filkka on otettu Ghorbanin terassilta.


Ostin viime viikonloppuna sen 49 euron Deuschlandticketin, josta aiemmin kirjoittelin täällä. Joskin oma häsläämisensä oli jatkuvan ulkomaanveloituksen hyväksyminen omassa, suomalaisessa pankissani. Tämä oli omaa tumpulamaisuuttani, mutta onnistui lopulta, joskin pankin chatissa ensin aspa sanoi, ettei sellaista voi tehdä. No miksi pankki sitten pyytää viestissään tekemään niin? Asia kuitenkin selvisi, eikä ollut kummoinenkaan juttu.

Seuraavaksi suuntaankin katsomaan "Pikku-Tokiota" Düsseldorfiin! Alue on juuri päärautatieaseman edessä.

Kuva: Visit Düsseldorf

Siellä on myös japanilainen EKO House ja japanilainen puutarha.

Kuva: Visit Düsseldorf.

Tämä selittääkin sen, miksi Euroopassa nimenomaan Düsseldorfissa tehdään paljon kliinisiä (etno)bridging studyja!*
*****
Täällä taisi "sadekausi" loppua. Ei mikään ihme, että esim. Rein-joki tulvii, ja esim. Baijerissa ollaan helisemässä vedenpaisumuksen vuoksi.

Kuvakaappaus NINA-varoitusappista.

Kerrankin voi olla tyytyväinen siihen, ettei jokia ole mailla eikä halmeilla täälläpäin. Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä, miten ylhäällä tuo Reininkin vesi mahtaa olla.

Mutta nyt pitää lähteä kauppaan!

*Bridging-tutkimukset eri etnisillä ryhmillä ovat kliinisiä tutkimuksia, jossa verrataan lääkeaineen turvallisuutta, siedettävyyttä, farmakokinetiikkaa (PK) ja  farmakodynamiikkaa (PD) eri etnisillä populaatioilla. .Jos halutaan lopputuote, eli lääke rekisteröitäväksi myös esim. Japanissa, on kliinisiä tutkimuksia tehtävä myös aasialaisella tutkimushenkilöillä.

2 kommenttia:

 1. Hih... et ole ainoa, jolla on tuollaisia sähköongelmia. Taannoin kiroilin, että läppäri ei lataudu ja olin ihan varma, että sen laturi on rikki (tai koko laite). Ei kyllä huomannut heti miehenikään, että sulake oli mennyt sulake pois päältä ja pistorasia, josta yritin ladata läppäriä juuri sen sulakkeen takana. Nykyisin muistan yleensä jo ensin tarkistaa sulaketaulun ennen rikkinäisten laitteiden manailua :D. -q
  ps. Innolla odottelen matkakertomuksiasi Deutschlandticket-reissuiltasi. Ne ei ainakaan vähennä matkakuumeilua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah! Hyvä, kiitos kertomastasi! Minä koin itseni niin pöntöksi eilen tuon sähköjutun takia, enkä vieläkään tajua koko juttua, mutta seuraavan kerran jos noin vielä sattuu, tajuan kyllä katsoa kylppärin sähkökaappiin tarkemmin ennen panikointia.

   Kiva kun tykkäät noista reissujutuista! Minä saan niin vähän palautetta postauksistani, että aina mietityttää, että mitä yleensä voin kirjoittaa. Tosin oma bloginihan tämä on ja voi kirjoitella mitä haluan, mutta kivahan se olisi kirjoittaa sellaisista aiheista, mitä oikeasti muut lukevat.

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!