lauantai 22. kesäkuuta 2024

Historiallinen Monschau

Alueen pikkukaupunkien tutkiminen jatkuu. Tällä kertaa pysytellään juuri ja juuri Saksan rajojen sisällä ja vieraillaan Monschaun vanhassa kaupungissa ihan Belgian rajalla.

Monschau sijaitsee Ardennien jatkeen, Eifelin kukkuloiden keskellä, samannimisessä luonnonpuistossa Rur-joen laaksossa, Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa, ja kaupunki on osa Aachenia.


Monschaussa on n. 12 000 asukasta ja kaupunki niitti mainetta aikoinaan tekstiiliteollisuutensa takia. Joku silkkikutomo siellä näkyi olevan nytkin. 

Kesäisin väkimäärä moninkertaistuu, ihan ymmärrettävästi turismin takia.


















Kaupungin ristikkotalot ovat säästyneet toisen maailmansodan pommituksilta, ja tämä tekee siitä varsin kauniin turistikohteen. Kaupunkia halkoo Rur-joki (älkää sekoittako Ruhr-jokeen, joka sekin on Saksassa, mutta toisaalla).

Kaupungissa on mäen päällä myös vanha linna, joka jäi kuvaamatta, sillä vettä tuli kaatamalla, eikä paljoa tehnyt mieli kuikuilla sateenvarjon alta yläilmoihin.

Burg Monschau toimii nykyään nuorisohostellina ja siellä pidetään myös kesäisin konsertteja. Kuva ja lisätietoja Wikipediasta.

Kuvaamatta jäi myös kaupungin kuuluisa sinappitehdas, jolla on myös perinteitä (saksalaista sinappia ei kyllä voi ylipäätään kauheasti kehua...).

Tyydyin siis pienen kävelylenkin lisäksi lähinnä istuskelemaan kahviloissa. Ehkäpä tuonne pitää mennä toistekin, paremmalla säällä. Schnellbus SB66:lla sinne ajelee täältä Aachenista hiukan yli tunnissa.

Oikein mukavaa juhannusviikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!