sunnuntai 23. kesäkuuta 2024

Onko halpiskosmetiikka automaattisesti huonoa?

Minulla on aika selkeä käsitys tästä aiheesta. Kerronpa pari hyvää esimerkkiä aiheesta.



Bongasin taannoin paikallisesta Netto-marketista ihan uppo-oudon kosmetiikkasarjan nimeltään Shisara. Pitihän sitäkin kokeilla, varsinkin, kun kaikki tuotteet olivat alle kahden euron hintaisia (1,95 euroa/kpl). Ostin yövoiteen ja silmänympärysvoiteen.

Kotona katsoin INCI-listaa, joka vaikutti hyvältä. Alkupuolella komeili kosteuttava glyseriini, ja alkupäästä löytyi myös mm. auringonkukkaöljy, E-vitamiini ja tähkäkimikkiuute. Cosmilen tietokanta sanoo tähkäkimikistä seuraavaa: tähkäkimikki on antioksidanttinen ja se hoitaa ja pehmentää, suojaa sekä siloittaa ihoa, sekä auttaa hillitsemään mikro-organismien kasvua. Voiteessa on myös mm. ihoa pehmentävää glyseryylioleaattia, ihoa kosteuttavaa ja kosteutta sitovaa sorbitolia, kosteuttavaa magnesiumsulfaattia, kosteutta sitovaa liukoista kollageenia, askorbyylipalmitaattia (rasvaliukoinen, varsin stabiili C-vitamiinimuoto) ja hyaluronihappoa.

Itse voide on aika tuhtia, mutta sitä se saa yöksi ollakin, onhan tämä yövoide, joka on tarkoitettu kypsälle iholle. Pakkaus on ihan tyylikäs ja purkki painavaa lasia, eli kalliimman oloinen kuin se itse asiassa oli.



Toinen ostokseni Nettosta oli saman brändin ihan saman hintainen Q10 silmänympärysvoide. Tässäkin on INCI-listan kärjessä kosteuttava glyseriini. Muita aineita ovat mm. risiiniöljy, avokadoöljy, E-vitamiinipitoinen rapsiöljy, E-vitamiini, auringonkukkaöljy, kosteutta sitovaa hydrolysoitua kasvisproteiinia, ubikinonia (antioksidantti, ihoa suojaava ja UV-suojaa antava), punaleviin kuuluvaa irlanninsammalta (rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja kosteuttaa sekä viilentää), hyaluronihappoa ja syväkosteuttavaa arginiinia ja muita aminohappoja.

Voide imeytyy hyvin, tykkään.

Näitä ainesosia tarkastellessani tulin siihen tulokseen, että monessa kalliissakaan voiteessa ei ole yhtä hyviä ainesosia!

Halvallakin voi siis saada ihan hyvää kosmetiikkaa. Olin todella positiivisesti yllättynyt näistä molemmista.

2 kommenttia:

  1. Joo, taitaa kosmetiikassa tuotteen hinnan määrittää enemmänkin brändi ja sen ympärille rakennetut mielikuvat kuin varsinaiset raaka-aineet. Minusta tuntuu, että nuo edukkaammat voiteet toimivat jopa paremmin, kun niissä ei yleensä ole liiaksi ainesosia. Eikä halpa hinta ainakaan vähennä tehokkuuden tuntua ainakaan itselläni. -q

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Vosin luetella tähän joitakin high-end brändejä, joiden tuotteiden INCI-listoissa ei ole oikein mitään järkevää. Halpoja ainesosia, mutta brändi itsessään on kalliilla mainostuksella ja mielikuvilla luotu.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!