lauantai 29. joulukuuta 2018

Joulun välipäivien mietteitä - ja hiukan syöpätilannekatsausta

Joulu on onneksi ohi taas kerran. Hirveätä hössötystä koko aika. Varsinkin nyt, kun tuosta sädehoidosta on alkanut olla jotakin haittojakin eli se oletetustikin ärsyttää sisuskaluja hieman.

Uuden lukijat voivat lukea lisää täältä ja täältä. Jokaisen sairaanhoitopiirin nettisivuilta löytyy varmaan ohjeita myös sädehoidon varalle. Toki niitä saa myös jokainen, joka kyseistä hoitoa saa.

Tuossa ensimmäisessä laittamassani linkissä on myös tarkempi kuvaus näistä kasvaimista.


Enää about puolitoista viikkoa jäljellä! Olen valittanut sitä, että sairaalaan meno joka ikinen päivä, plus parkkimaksu siellä ovat aika hankalia (vaikka eipä minulla sinne omalla autolla ajelu kauaa kestä, eikä hoidon aikana parkkeerauskaan kuin yleensä max 1,50 euroa).

Luin uusimmasta Syöpä-lehdestä, että ahvenanmaalaiset joutuvat käymään Turussa joka päivä. Kun lentoja Maarianhaminasta Turkuun tulee yksi aamulla ja menee yksi illalla, niin aika hankalaa on. En valita enää. Nykyisin ei ilmeisimmin ole muutenkaan maassa kovin montaa sädehoitopistettä, joten maakunnista kestää aikaa tulla sinne. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksellä tosin on edullista majoitusta, jos joutuu siihen tilanteeseen.

Kurjinta tässä on ollut jo viikkoja kestänyt suoliston ärsytys kaikkine lieveilmiöineen. Ilmeisimmin säde myöskin ärsyttää jotenkin munasarjoja, koska jonkinlaista hormonaalista ärsytystä on havaittavissa ilmeisimmin tietty  munasarjojen ollessa lievästi maalilinjalla, ja  naamassa on sen myötä havaittavissa jopa joitakin finnejä.

Joulu on muuten tältä osin ohi, ja stressi myös. Uudellevuodelle ei ole mitään suunnitelmia, mutta sen jälkeiselle ajalle kyllä. Vähintään raclettebileet ystävien kanssa. Menen myös käymään Sveitsiin noutamaan loput muuttotavaroistani. On myös uusi työrupeama keskustelun alla, joskin toivon, että se työ ei ole Sveitsissä.

Toiveikkain mielin olen kuitenkin :)

4 kommenttia:

  1. Hyvää tulevaa ja toivottavasti parempaa tulevaa vuotta sinulle:)

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä ja voimia kovasti sinne! <3

    Täälä meikä on onnellinen, että joulu on ohi. Se on vuoden ahdistavinta ja ankeinta aikaa aina.

    VastaaPoista
  3. Toiveikas kannattakin olla! Hyvää ja tervettä uutta vuotta:)

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!