torstai 20. joulukuuta 2018

Kosteuttavaa ensiapua kuivalle iholle - eikä maksa paljoa!

Jos luit nuo molemmat ihonhoidon säätämistä koskevat postaukseni, varmaan tuli mieleen, että tavallisissa, emulsiotyyppisissä kasvovoiteissahan on useimmiten kaikkia noita luettelemiani aineita aina vedestä rasvoihin. Niin todella onkin, eikä normaalielämässä välttämättä aineita tarvitse ollenkaan kerrostella. Vesipohjaiset aineet imeytyvät tällaisista emulsioista ja ihon pinnalle jäävät ne rasvat.

Vaan jos iho on todella kuiva, tai siinä on kuivia läikkiä, kuten minulla on nyt (tämä siis oli sykäys kirjoittaa nuo postaukset), tilanne vaatii hieman tarkempaa huolenpitoa ja eri tuotteiden kerrosteluakin. Näin tein minäkin ja naama alkaa olla sileä ja kosteutettu kuin hyvinhoidettu vauvan peppu.
Kuva: vaseline.fi

Itse asiassa oma ihoni oli niin pintakuiva, että siihen eivät oikein tavalliset ihoöljyt enää auttaneet. ne eivät imeytyneet kunnolla. Sitten laatikosta löytyi pitkän aikaa hiukan ylenkatsomani Vaselinen spraypullo (Vaseline Intensive Care Spray Moisturiser Aloe). Ylenkatsomani ihan turhaan.

Kas, hyaluroniseerumin jälkeen tämä pelittikin enemmän kuin erinomaisesti! Suorastaan hämmästyin! Pullon kyljestä on aika hankala nähdä INCI-listaa, mutta netistä löytyi tuon "perusmallin" (keltainen pullo) ainesosalista. Kosteuttavina ainesosina siitä löytyy glyseriini ihan alkupäästä listaa, maitohappo ja kaurauute sieltä loppupäästä, sekä tietty petrolatum, joka siis on mineraaliöljyperäistä. Tuotteessa on myös dimetikonia, joka on ohuen kalvon iholle tekevä silikoni, joka auttaa pitämään kosteuden ihossa. Vesi löytyy myös listalta.

Itse emulsio on ohutta ja hyvin imeytyvää, ja täytyy sanoa, että jos tämä tukkisi huokoset, niin minulla kukkisi taatusti naama finnejä, sillä ihoni on edelleen rasvoittuva ja kukkii herkästi. Varsinkin nyt, kun en ole käyttänyt mitään happoja (lue: salisyylihappoa) koko tänä aikana iholle.

Tiedän, tämä on vartalotuote, mutta ihan samalla tavalla se pehmittää ihoa missä hyvänsä. En suihkuttele tätä kasvoille, vaan taputtelen sen iholle sormien kautta - silloin, kun iho kaipaa tehokosteutusta. Muutenkin - joskin aerosolimekanismi tuntuu helpolta käyttöä ajatellen - vierastan sen suihkimista vartalollekaan, sillä sitä saattaa roiskua samalla kylppärin lattialle. Jos näin käy, lattiasta tulee erittäin liukas.

Onko sinulla joku halpistuote, jolla pelastat talvipakkasen kuivattaman ihon?

1 kommentti:

  1. Olen käyttänyt noista aloe-ja kaakao-versioita,ja ihan kivasti tulee kosteutta suihkupullosta, erittäin kätevä täällä lämpimässä etenkin kuumaan aikaan. Mutta en niin pitänyt tuotteiden tuoksuista..

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!