lauantai 17. kesäkuuta 2023

Saksalaista luonnonkosmetiikkaa

Annemarie Börlind on saksalainen luonnonkosmetiikkabrändi, jonka hoitovesiä (varsinkin appelsiininkukkahoitovesi on aivan loistava!) on kehuttu paljon mailmalla. Minä tutustuin sarjaan niinkin hassussa paikassa kuin Austinissa Teksasissa, jossa olin opiskelemassa aikoinaan. Siellä on Whole Foodsin pääpaikka, jossa oli mukava luuhata ruokaostoksilla ja maistiaisilla, ja hypistelemässä luonnonkosmetiikkaa. 

Tämä siis oli kauan ennen kuin Whole Foods -myymälät edes rantautuivat Eurooppaan. Nythän niitä on esim. UK:ssa Lontoon Kensingtonissa (iso myymälä!) ja Richmondissa (listaus myymälöistä löytyy täältä). Suosittelen käymään tuolla Kensingtonin myymälässä (sijainti: Kensington High Street, oikealle samannimiseltä tuubiasemalta), jos Lontoossa käyt. 

Siellä on esimerkiksi katutason ruokaosaston perukoilla baari, josta saa kaikenlaista kivaa pikkupurtavaa, ja jos tarvitsee viiniä sen kaveriksi, viiniosastolta löytämänsä pullon voi tuoda kassojen kautta mukanaan, ja sen voi nauttia ilman korkkausmaksua.

Mutta asiaan, siis Annemarie Börlindin kosmetiikkaan. Näin kesäkuumilla olen hiukan keventänyt ihonhoitorutiinia ja esimerkiksi nämä seuraavat tuotteet ovat aivan loistavia. 


Hankin geelimäisen, vesipohjaisen pikakasvonaamion ja geelimäisen kasvovoiteen.


Hydro Gel Mask on tosiaan runsaasti kasviperäistä glyseriiniä, kosteuttavaa punaleväuutetta, jojobaa ja skvalaania sisältävä geelimäinen naaion, jota pidetään kasvoilla vain 5-10minuuttia. Tämä kyllä kosteuttaa hyvin siinäkin ajassa! Käyttöä suositellaan kerran-pari viikossa. Tykkään.


Rose Nature System Digital De-Stress Supreme Glow -geelivoide on mukavan kevyt, mutta silti hyvin kosteuttava päivä- sekä yökäyttöön. Erityistä: Tämä geeli vähentää sinisen valon haittoja iholle, mikä ainakin tällaiselle läppärin ruudun ääressä päivät pääksytysten töitä tekevälle (ja muutenkin istuvalle) on vaan hyvä juttu.


Se sisältää runsaasti mm. glyseriiniä, kasviuutteita, kosteutta sitovaa trehaloosia (sienisokeri) ja sheavoita sekä auringonkukkaöljyä. Sheavoista ja auringonkukkaöljystä huolimatta tämä ei ole ollenkaan rasvaisen tuntuinen. Meikin alle tämä on sopivan kevyt, vaikkakin kosteuttaa hyvin.

Annemarie Börlindin tuotteet ovat vegaanisia ja niitä myyvät Suomeen esim. Parfumdreams ja Notino. Sarjassa on myös meikkejä.

*****
Tuli mieleen yksi hassu juttu tuosta Kensingtonin Whole Foodsin baarista. Tultiin brittiexäni kanssa jostain pippaloista keskustassa, ja pitkäksi olivat pippalot menneet kun olivat alkaneet jo edellisenä iltana. Harvinaista... Minulla oli pitkä iltapuku päällä, sellainen spagettiolkaiminen ja siinä harteilla shaali. 

Ei toden totta kuulu tapoihin juhlia tuolla lailla, siis että juhlista palaa vasta seuraavan päivän alkuiltapäivästä, mutta niinpä vaan nyt kävi, ja kun piti Kensingtonissa vaihtaa bussia (tämäkin on hämärän peitossa, miksi bussilla oltiin matkassa eikä taksilla) niin eksyttiin tuohon Whole Foodsin baariin maistelemaan parman- ja serranonkinkkuja shampanjan kanssa. Olipa todella omituinen reissu, mutta kyllä siitä sitten illaksi kotiin Chiswickiin selvittiin. Vaan hiukan naurattaa se iltapuku! Mahdoin olla outo näky lounasaikaan, mutta eipä se silloin tahtia haitannut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!