lauantai 10. kesäkuuta 2023

Reisien ohennusta

Hiukan provosoiva otsikko, mutta tämä toimii ihan oikeasti. Rasvakudoksessa kun on aina jonkin verran nesteretentiota.

Tuli muuten mieleen entinen sihteerini, joka kivenkovaan väitti, että jos syö Fazerin sinisen suklaalevyn, niin siitä ei voi lihoa enempää kuin sen suklaalevyn painon. Kyllä voi, sillä rasvakudos ei ole pelkkää rasvaa, vaan siellä on nestettäkin, ja sokeri taas sitoo nestettä. Viimeksimainittua ominaisuuttahan käytetään hyväksi kosmetiikassakin ja INCI-listoista löytyykin usein erilaisia sokerimolekyylejä.

Mutta asiaan, kerrankin muistin ottaa kuvan puheena olevasta tuotteesta ennen sen korkkaamista!


Kyseessä on siis Notinosta hankittu muutaman euron puolalaisen Lirene-merkin (lisää brändistä tässä aiemmassa postauksessa) selluliittiöljy. Öljynä sen sisältö ei ole niin valtavan ihmeellinen. Se sisältää mm. glysiiniä, soijja-, riisinlese-, hasselpähkinä- ja arganöljyjä sekä E-vitamiinia ja planktonuutetta. Glysiini on aminohappo, joka hoitaa vaurioitunutta kudosta ja kosteuttaa ihoa.

Mutta se juttu tässä Lirenen Make me slim! -tuotteessa on tuo hierontakuppi! Olen käyttänyt näitä aiemminkin, ja kyllä se vaan saa kehon nesteet liikkeelle ja esimerkiksi reisien ympärysmitta kyllä toden totta ohenee säännöllisellä käytöllä!

Ainoa, mitä hiukan kritisoin on se, että aika pienikokoinen tuo kuppi kyllä on, minulla on kotikotona paljon suurempia. Mutta kyllä tämäkin toimii, kun sitä vaan ohjeen mukaan vaivautuu käyttämään.

Ohjeessa kehoitetaan käyttämään öljyä ja kuppia 10 kertaa 2-3 päivän sisällä ja tuloksia näkyy jo 4-5 käyttökerran jälkeen.

Järeämpiä vartalolle tarkoitettuja (imu)hierontakuppeja voi ostaa esim. netistä ja joistain kivijalkamyymälöistä.

Minulla on kotona setti, jossa on sisähalkaisijaltaan 6,5 cm:n, 5 cm:n, 4 cm:n ja 2,5 cm:n kupit. Jokaisella kupilla on oma käyttötarkoituksensa. Suurin kuppi on tarkoitettu suurille ruumiinosille, kuten vatsalle, pakaroille ja reisille, toiseksi suurin pienemmille osille kuten pohkeet ja käsivarret. keskikokoinen ja pienin taas on tarkoitettu dekolteen, kasvojen ja kaulan hierontaan.

Kasvoille en tätä hierontaa ole koskaan kokeillut, mutta toimii varmaan sielläkin, vaikka naamassa nyt ei selluliittia olekaan 😂.

Oletko koskaan kokeillut "kupittelua"?

*****
EDIT: Piti vielä lisätä, että tuossa ikkunoitteni alla Katschhof-aukiolla olevassa pömpelissä (esiintymislava) on alkanut olla elämää Fronleichnamista (Corpus Christi, se viime torstain juhlapyhä) lähtien. Joitain erittäin musiikkipitoisia messuja siellä ainakin on ollut ja koko aukio on katettu tuolein. Alaolevassa kuvassa ovat valmistelut käynnissä, otin kuvan kauppareissullani.


Sitten selvisi, että kuten lavan taustalla olevasta bannerista näkee, täällä on yli viikon kestävä Heiligtumsfart. Eli nopeasti käännettynä ja tiivistettynä: Tänne tulee edelleen vuosittain mittava määrä pyhiinvaeltajia ja nämä pyhiinvaelluspäivät järjestetään kesäkuussa ja ne kestävät 10 päivää. Päätapahtumapaikka on juuri Katschhofin aukio tuomiokirkon ohella. Pyhiinvaellusjumalanpalveluksiin (siis messuihin) osallistuu katolisen kirkon johtohenkilöitä ympäri maailmaa (jos tänne itse paavi ilmestyisi, niin menisin väijymään näkyä tuonne hetipaikalla kännykkäkameroineni!).

Messujen lisäksi järjestetään pyhiinvaeltajien tapaamisia, työpajoja, konsertteja ja muuta. Näiden kymmenen päivän aikana esitellään myös pyhäinjäännöksia, joita mm. Kaarle Suuri on aikoinaan saanut lahjoituksina esim. paavilta.

Mediakin paikalla.

Onpa mielenkiintoista, nyt minäkin kiinnostuin. Eiväthän nämä Johannes Kastajan lannevaatteen palaset sun muut tietenkään aitoja ole, mutta voisihan tuonne mennä väijymään ja katsomaan, miltä ne näyttävät!

3 kommenttia:

  1. Ovat nuo pyhiinvaellusasiat kiinnostavia.Oppia ikä kaikki. Luin ja kuulin niistä ensimmäisen kerran, ja olen sentään asunut täällä jo vuosikymmenet. Meidän paikallislehdissä ja lounais-Saksan televisiossa (SWR) ei niistä kerrota. Täälläpäin on fifty-fifty katolisia ja evankelisia, eli juhlimisetkin vaisuja. Meillä oli kylläkin torstaina vapaapäivä, Fronleichnam, kivaa meille kaikille. Paavi oli juuri sairaalassa ja pääsi kotiin Vatikaaniin toipumaan, mainittiin lyhyesti uutisissa. Ei tule Aacheniin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jahas - tosin en minä kyllä sitä paaviakaan tunnistaisi jos kadulla vastaan tulisi.

      Mielenkiintoiset nämä kekkerit kyllä ovat, jopa tällaisen ei-uskonnollisen ihmisen mielenkiinto heräsi.

      Poista
    2. Vielä tällainen linkki: https://de.wikipedia.org/wiki/Aachener_Heiligtumsfahrt

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!