sunnuntai 18. kesäkuuta 2023

Patyka - ranskalaisen luonnonkosmetiikan Rolls-Royce

Olen tosiaan ymmärtänyt, että Patyka on brändinä ihan sieltä luonnonkosmetiikan huipulta. Hintavia tuotteitahan merkillä on, mutta löysin Wiklundin alesta viime Suomen-reissullani Patykan silmänympärysvoiteen 30% alennuksella, joten pitihän se ostaa testiin, silmänympärysvoiteita kun aina kuluu. 

Hinnaltaanhan tämä Patykan Crème Jeunesse, eli Youthful Lift Eye Cream ei edelleenkään tuon 30% alennuksenkaan jälkeen ole mikään halpa. Kuten kuvasta näkyy, 15 ml:n lasinen pumppupullo maksoi 51,90 euroa.

Pahvipakkaus, johon pullo oli pakattu, avautui hauskasti. Sisältä pakkauksesta löytyivät tuotetiedot ja hiukan käyttöohjeita. 

Voide on aika ohutta, joten tällaiselle ihmiselle, joka vähintään yöksi preferoi jotain hiukan rasvaisempaa, tuote tuntuu aika heppoiselta.

Voide sisältää mikrokapseloitua chlorella-levää, kaakaota (?!) ja viinirypäleensiemenöljyä, joiden pitäisi siloittaa, hoitaa ja pehmentää ihoa. Siinä on myös kollageenintuotantoa stimuloivaa rohtosammakonputkea ja tattarivahaa, sekä ihon uudistumista stimuloivaa euroopanpyökin silmu-uutetta. 

Muista ainesosista voi mainita juureksista saadut, ihoa kosteuttavat ja uudistavat polysakkaridit, sheavoin ja damaskonruusu-uutteen. Viimeksimainittu antaa voiteelle ranskalaiseen tapaan ruusun tuoksun.

Ei tämä nyt mitenkään ihan suosikiksi noussut minun listoillani, mutta ehkä käytän sen loppuun päivämeikin alla. Kuten sanottu, yöksi kaipaan silmieni ympärille jotakin hiukan tuhdimpaa. 

EDIT 2.7.2023...

Tämä silmänympärysvoide sitten loppui kuin seinään. Kyllähän purkin kyljessä sisällön määrä mainittiin (15 ml), mutta pakkaus oli kyllä huijaavan suuri lasipullo, jonka sisällä voide oli pakattu muovipussiin.


Eli turhan suuri lasipullo oli toisaalta ihan turha pakkausmuoto! Tunnen itseni huijatuksi ja taisi olla ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun tähän merkkiin rahani laitan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!