lauantai 24. kesäkuuta 2023

Muutamat pienet ostokset

Meni Dm:iin katsomaan vielä noita Essencen lakkoja, kun tuo yksi näytti kynsissä niin hyvältä (postaus löytyy täältä). Hyvin olivat menneet kaupaksi, kun tästä kokoelmasta oli jäljellä vain yksi tummansininen lakkapullo. Catricen hyllystä sitten löysinkin ostettavaksi jotakin...

Metallinkiiltävä Catrice Brave Metallics -lakka, sävy 03 Million Dollars Baby, kalpean vaaleansininen sävy, houkutti ostamaan, ja ostin. Kynsillä tuo meni sellaiseksi mattametalliseksi, eli ei ole kyllä niin kivan näköinen kuin pullossa 😠.

Tarvitsin myös uuden poskipunan, kun tämän hetkinen suosikkini, e.l.f-merkkinen sellainen, alkaa vedellä viimeisiään. Halusin hiukan persikkaisen mattasävyn, ja sellainen löytyi Alverden hyllystä. Sävy on 10 Blush Lovely Autumn.



Eivät ne ihan yksi yhteen ole, e.l.f on tummempi ja Alverde taas kellahtavampi, mutta menköön.


Ilahduksekseni huomasin, että NYX:in Wonder Pen on taas tullut markkinoille! Näitä ei välillä saanut mistään. Kolme eri sävyä oli tarjolla, ja pelastin kaksi viimeistä vaaleinta, siis sävy molemmissa on Light.


Kynän idishän on siinä, että toinen pää on matta, ja toinen vienoisesti kimmeltävä. hyvin kätevä!

Piipahdin vielä Rossmannilla, ja sieltä ostin suihkugeeliä. Kun en osannut päättää, kumman otan, ostin molemmat. Ainahan tuota kuluu.


Vasemmalla on Dresdner Essenz -merkkinen Happy Aroma Booster -suihkugeeli, joka tuoksuu persikalta, mandariinilta, sitruunalta ja seljanmarjalta. Se sisältää 97% luonnollisia aineita ja eteerisiä öljyjä. Oikein pirteä aamutuoksu!

Tuubissa oleva suihkusaippua on voidemaisempaa ja merkiltään Tesori d'Oriente Byzantium. Tuoksu on labdanumia ja mustaa ruusua, oikein ihana sekin.

Labdanum oli hiukan oudompi minullekin, joten piti hiukan googlata. Se on oleoresiiniä, jota saadaan Cistus ladanifer -pensaasta.

Kuva: Wikipedia

Vapaa käännös Wikipediasta:

"Labdanumia tuotetaan nykyään pääasiassa hajuvesiteollisuudelle. Raakahartsi uutetaan yleensä keittämällä lehdet ja oksat. Absoluuttia saadaan myös liuotinuutolla. Eteerinen öljy valmistetaan höyrytislaamalla. Raakahartsi on mustaa tai joskus tummanruskeaa, tuoksuvaa massaa, joka sisältää vettä jopa 20 prosenttia tai enemmän. 

Se on sitkasta ja tahmeaa, mutta ei valuvaa, ja se haurastuu vanhetessaan. Absoluutti on tumman meripihkanvihreää ja huoneenlämmössä hyvin paksua. Tuoksu on hienostuneempi kuin raaka hartsi. Tuoksu on hyvin runsas, monitahoinen ja voimakas. 

Labdanumia arvostetaan paljon hajuvesissä, koska se muistuttaa ambraa, jonka käyttö on kielletty monissa maissa, koska se on peräisin kaskelotista, joka on uhanalainen laji. Labdanum on tärkein ainesosa, jota käytetään valmistettaessa ambran tuoksua hajuvesissä. Labdanumin tuoksua on kuvattu eri tavoin ambran, eläimellisen, makean, hedelmäisen, puumaisen, kuivan myskin tai nahan tuoksuksi."

Oliko näissä ostoksissa jotakin sinua erityisesti kiinnostavaa?

3 kommenttia:

  1. NYXin kynä kuulostaisi pätevältä, tarttisin sellaisen kulmien alle :) kivoja ostoksia muutenkin, lakka näyttää kivan kesäiseltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kynä on kyllä oikein hyvä. Vähän vastaavia löytyy Benecosilta (muutamalla eurolla myy esim. myy esim. Prisma), mutta se kynä on yksipäinen ja valkoinen väri ei itse asiassa ole valkoinen vaan beige.

      Poista
    2. Muuten, unohdin sanoa, että tuolla NYXin kynällä saa huuliin oikein kauniit ulkorajaukset, kunhan häivyttää värin hyvin. Varsinkin ylähuulessa keskellä se näyttää todella hyvältä.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!