tiistai 13. kesäkuuta 2023

Farmacy (ja niitänäitä)

Muistatteko, kun kerroin jokin aika siten tästä Limited Edition -omenaputsarista (<- linkki postaukseen)?  Samassa rytäkässä (=alennusmyynti) tuli hankittua kaksi saman brändin persikkaputsaria. Brändihän on siis Farmacy ja nyt kun katson tarkemmin, tämä on myös limited edition - versio merkin Green Clean - puhdistusbalmista. Tämä on siis Farmacy Peaches 'n Clean Makeup Meltaway Cleansing Balm.


Purkin kyljessä tästä puhutaan persikan ja timjamin tuoksuisena balmina. Olen yrittänyt tuoksutella tuota timjamia siitä, mutta ellen olisi lukenut pakkauksen kyljestä, että siinä pitäisi olla timjamia, en kyllä toden totta sitä siitä olisi löytänyt. Nyt ehkä sentään hyvällä mielikuvituksella jotakin pieniä jälkiä siitä.

Persikan tuoksukaan ei ole samalla tavalla voimakas kuin omena tuossa omenabalmissa. Toisinsanoen, olen hiukan pettynyt. Se omenahan oli aiemmin käyttämässäni purkissa todella ihanan raikas. Sävyltään tämä on omenabalmin kanssa yksi yhteen - muistaakseni!

Pääasia on kuitenkin, että putsari toimii, eikä siinä mielessä tässä persikkaversiossa ole mitään vikaa. Tuoksu on vain aika flaati.

*****
Täällä vaan nämä "pyhiinvaelluspäivät" jatkuvat! Välillä esiintymislavalla on rockin jytinää, välillä yhteislaulua, välillä stand-up -komiikkaa (ainakin saksalaisista poliitikoista riitti yhtenä päivänä juttua, kun menin kauppaan - yleisöllä oli hauskaa!) ja välillä messutaan pappiskaartin voimalla. Yleisöä riittää ja varsinkin tietty tuo katedraali on suosittu. 



Kaikki eivät mahtuneet katsomoon vaan seurasivat tapahtumaa raatihuoneen portailta.

Uskonnollisen median edustajat paikalla kuvaamassa.

Katedraalin takaovi oli näköjään avattu, ja kulku on ilmeisesti ruuhkien välttämiseksi pääovesta sisään ja  tämän takaoven kautta ulos. Eli yhdensuuntainen liikenne!

Koska täällä on kovin kuuma ilma (+30°C !!!), on viereiselle Münsterplatzille avattu yleisön iloksi vesiposti, josta saa käydä täyttelemässä vesipullojaan, elleivät viereisen kaljateltan antimet kiinnosta.

Pitää vielä kuriositeettina lisätä, että kuulin erään lukioaikaisen luokkakaverini olevan tällä hetkellä Nürnbergissä kirkkopäivillä. Hän on siis pappi. Siellä oli mm. tekoälyn toteuttama jumalanpalvelus isoilla näytöillä ulkoilmatilassa. Kuulemma ihan mielenkiintoinen kokemus. Katselin mielenkiinnolla niitä kuvia.

Täällä on sentään toistaiseksi näkynyt vain livenä "oikeita" pappeja kasukoissaan.

4 kommenttia:

  1. Kaikkea saksalaisten evankelisten on keksittävä, että saisivat jollakin einolla nuoret ihmiset tulemaan kirkkoon konfirmaation jälkeenkin vaikka onkin turhaa teettää jumalanpalvelus tekoälyllä. Johonkin ne nuoret häviävät pakollisten kirkossakäyntien jälkeen. Kaikki saksalaiset jumalanpalvelukset ovat suomalaiselle papille ja maallikolle kiinnostavia, erilaisia, ilman tekoälyäkin. Saksalaiset evankeliset eivät noudata samaa kaavaa kuin suomalaiset. Katolisissa ristiäisissä olin vähän "pihalla", mutta tein perässä, mitä muut edellä, paitsi että en löytänyt virsiä virsikirjasta. Eräissä ristiäisissä isommat alle kouluikäiset lapset juoksivat kilpaa Speyerin tuomikirkon kastekappelissa valtavan kivisen kastemaljan ympärillä, kun pappi sanoi aluksi, ettei se häntä häiritse. Ei kai häirinnyt Jumalaakaan. Lapsi tuli kastetuksi kastekaavan mukaan, kun myöhästynyt isoisäkin oli vihdoin päässyt perille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta suomalaiset ev.lut.-kirkon toimitukset ovat kaikki ihan älyttömän tylsiä, siksi on joskus kiva tutkailla muitten maitten (ja jopa uskontokuntien) tapoja.

      Ehkä sattuneesta syystä tunnen parhaiten anglikaanisen kirkon systeemejä.

      Olin kerran työkaverini (britti) hautajaisissa Nottinghamissa, ja itse siunaustilaisuus kirkossa oli enemmänkin muistotilaisuus, ja siellä puhuivat papin lisäksi mm. perhe, ystävät ja työkaverit. Paljon mielenkiintoisempaa kuin mitkään kaavamaiset liturgiat. Tai pelkkä virsienveisuu, joskun jotakin siellä laulettiinkin, mutta soitettiin myös vainajan lempimusiikkia, mikä oli kaukana klassisesta ja konventionaalisesta.

      Itse muistotilaisuus pidettiin vainajan lempipubissa, ja siellä oli hänen lempiruokaansa (intialainen buffetti) ja drinksuja sekä tietty hänen lempijuomaansa olutta tarjolla.

      Seuraavana päivänä suomalainen työkaverini kyseli hautajaisista, ja kerroin yksityiskohdat ilahtuneena siitä, miten Stephenin (vainaja) näköiset hautajaisista olikaan saatu. Tämä kyselijä (joka sentään oli jo siinä vaiheessa asunut muutamassa Euroopan maassa, ja nähnyt muutakin kuin suomalaisia tapoja) kuunteli silmät ymmyrväisinä kauhusta ja kuiskasi kauhistuneena lopuksi, että "oliko tuo kaikki nyt ihan sopivaakaan?". Olin hiukan ihmeissäni.

      Poista
  2. Harmi ettei putsarissa ole sen voimakkaampi tuoksu, persikka kun on ihan älyttömän hyvä tuoksu kosmetiikassa! Farmacylta löytyy tosi ihania tuotteita, mulla on taas yksi seerumi brändiltä käytössä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksumielessä tämä oli kyllä hiukan pettymys, omppuputsari on kyllä tuoksunsa puolesta näistä se voittaja, jota voisin ostaa toistekin.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!