torstai 1. kesäkuuta 2023

Sensai ja minun orkideani

Näette nyt kerrankin kukkia kosmetiikkakuvan somisteena tässä postauksessa! Kerroin aiemmassa postauksessa tuosta ikkunalaudallani olevasta toisesta orkideasta, ja nyt sen uusi kukkavana alkaa olla jo nin raskas, että koko kasvi kohta lentää nenälleen. Olen oikonut sen asentoa jo muutamia kertoja, ja uusia nuppuja vaan pukkaa.


Viimeisellä Arlandan-koneenvaihdolla kävin - harvinaista kyllä - tax freessä, vailla aikomustakaan ostaa mitään, mutta kuitenkin sieltä jäi jotakin käteen.

Sensai Cellular Performance Throat and Bust Lifting Effect -seerumi lupaa kiinteyttää rintamusta ja rintoja, ja lähinnä ostin sen, koska kaulan iho kaipaa aina kosteutusta, sillä se mokoma on osoittaunut viimeisen parin vuoden aikana pahasti ohenemisen ja kuivumisen merkkejä (lue: rypistymistä).

Tämä seerumi on hiukan maitomaista geeliä, ja se on pakattu todella raskaaseen lasipulloon, jossa on pumppumekanismi. Hiukan aina näitä raskaita lasipulloja kauhistun, niin ylellisiltä kun tällaiset pakkaukset tuntuvatkin. Jos tämä mäjähtää kylppärissä laattalattialle, niin tulee takuulla pahaa jälkeä ja remonttikustannuksia.

Jos nyt aineksista voidaan jotakin kertoa, niin INCIn mukaan siinä on ainakin mm. runsaasti glyseriiniä, niasiinia, hydrolysoitua silkkiä ja kasvisuutteita, kuten baikalinvuohennokkaa, isovesikrassia ja valkomulperia. Linkeissä hiukan valaistusta siihen, miten niiden pitäisi toimia.

Rinnan ihon liftaamisesta en tiedä, mutta kaulan ihon kosteuttajana tämä ajaa asiansa kyllä, eikä välttämättä tarvitse ylleen voidemaistakaan tuotetta. En luule ostavani uudelleen, jo hinnankin takia, mutta oli kiva kokeilla.

*****
Olen muuten jo muutaman päivän ihmetellyt, että mitä lavaa tähän Katschhofille oikein pykätään/on pykätty. Ilmeisestikin jonkinlainen esiintymislava? 

Toistaiseksi siinä ei ole vielä mitään tapahtunut, ja jos viikonloppuna tapahtuukin, niin missä ovat ne tavalliset kaljateltat ja bajamajat? Jotain telttoja tosin pystyteltiin tänään tuohon katedraalin toiselle puolelle. Se jää nähtäväksi.

Hiukan valottunut kuva, kun aurinko paistoi niin kirkkaasti tänään. Taustalla raatihuoneen torni.

4 kommenttia:

  1. Aachenissa sattuu ja tapahtuu ja sinä olet kaiken keskellä. Olisikohan jotakin kirkollista juhlaa tulossa, kun ei kaljatelttoja ole?
    Ensi viikolla on ainakin Frohnleichnam ja se on juhlapäivä. On tilaisuus poiketa katsomassa ainakin Kaarle Suuren valtaistuinta ja aarrekammiota. Tuomiokirkon tontti taitaa olla orkideoillesi joku voimapaikka, kun noin kukkivat, tai valo ja muu ovat niille ihanteellisia- Aachenin "sademetsää".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tosiaan tiedä, mitä tuossa aukiolla oikein tapahtuu. Välillä sieltä kuuluu musiikkiakin, mutta vain minuutin-pari kerrallaan. Soundcheckejä? Se vaan on kummallista, että tuo pömpeli on ollut jouten tuossa jo aika monta päivää, liki viikon, eikä mitään sen kummempaa tapahdu.

      Viereisellä Münsterplatzilla on tosiaan pari päivää sitten ilmestynyt teltta, mutta ainakaan aamulla ei sielläkään ollut mitään muuta kuin se tavallinen tuoretori tyhjän teltan edessä.

      Ehkä ensi viikolla tai nyt viikonloppuna tapahtuu jotakin.

      Poista
  2. Ihana orkidea :) tykkään kasvattaa niitä, nyt on 5 kappaletta. Ei mahdu enempää. Valkeista pidän eniten, en ole varma onko mulla nyt valkeita, ehkä on. Yksikään ei nyt kuki. Jospa ne tässä kesän mittaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihaniahan nuo ovat, en tosin uskalla edes kastella, etteivät kuole. En tosiaan ole joulukuusta lähtien tehnyt niille yhtään mitään (ehkä siivoojani Frau Köttgen sitten on?), joten kumma kun ne siinä edelleen puksuttavat. En kuvitellut orkideoiden ihan suoranaisesta paahteestakaan tykkäävän, ja tähän ainakin paistaa ilta-aurinko aika tuskallisen kuumasti.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!