keskiviikko 24. heinäkuuta 2024

Balea

Balea on saksalaisen kemppariketjun Dm:n oma merkki. Näistä tuotteista olen maininnut täälläkin moneen otteeseen. Mutta mitä tuo nimi tarjoittaa?

"Balea on Clausiliidae-heimoon kuuluvien pienten, hyvin pitkänomaisten, ilmaa hengittävien maaetanoiden suku." Wikipediasta näkee kuvankin. Toisaalta se voi myös viitata Bâlea-nimiseen järveenkin Romaniassa.


Balealla on paljon hyviä tuotteita, joista erityisesti pidän Beauty Hyaluron -tuotelinjan yövoiteesta. Tätä alle kuuden euron voidetta on hankala kalliimpienkaan, edes selektiivisen kosmetiikan voiteiden päihittää.

INCI-lista on ilahduttavan lyhyt. Siinä on runsaasti mm. glyseriiniä, erikokoista hyaluronihappomolekyylejä, E-vitamiinia, jojoba- ja soijaöljyä. Voiden on miedosti hajustettu. Ellei tällä iho pehmene, niin ei sitten millään! Hankin juuri ennen Suomeen tuloani uuden purkin, ties monennenko.


Saman Beauty Hyaluron -sarjan päivävoide on suhteellisen kevyt ja tässä on hiukan samoja aineksia kuin tuossa yövoiteessa, poislukien öljyt. Voide on sen verran kevyt, että se menee meikinkin alle. Voiteessa on SPF15, joka siis suojaa ihoa 93%:lta UVB-säteistä (lähde Paula's Choice).



Tämän trion kevyin on Balea Aqua -kosteusgeeli, joka on jopa juoksevaa ja käy seerumista. Tämä onkin näemmän ihan eri tuotelinjaa kuin nuo edelliset, vaikka pakkaus hiukan hämää samankaltaisuudellaan.

Tässä geelivoiteessa on mm. glyseriiniä, pantenolia ja natriumhyaluronaattia thermaalivesipohjassa. Tämä kyllä tuntuu minun naamalleni ihan liian kevyeltä, mutta meneehän se seeerumin asemesta. Varmaan tämä olisi nuorelle ja epäpuhtaalle iholle täysi kymppi.

Löysin netistä joitain kauppoja, jotka toimittavat näitä myös Suomeen. Jos taas Saksassa Dm:ssä satutte käymään ostoksilla, niin tsekatkaapa vähintään tuo yövoide.

Kaikkien näiden hinta on viiden ja kuuden euron välissä.

2 kommenttia:

  1. Muutaman Balean naamion kokeilin ja tykkäsin, käytän kyllä mielelläni pois tuon minkä nyt laitoit :) ja tämä voide kuulostaa mainiolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo yövoide on kyllä paljon arvokkaamman oloinen, kuin mitä on. En taida toistaiseksi vaihtaa sitä mihinkään, kun se ei tarvitse edes seerumia alleen.

      Pitäisi varmaan taas järkätä joku sokkotesti, johon värväisi muutaman osallistujan! Sen edellisen tulokset ovat luettavissa täällä blogissa ja oikeasti yllätyin niistä arvioista.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!