sunnuntai 21. heinäkuuta 2024

Tall Ships Races 2024 Turku / Isot purjelaivat Turussa

Nonnih, istuimme iltapäiväauringossa ystävättäreni parvekkeella hyvän ruoan ja viinin kera katselemassa isoja purjelaivoja.

Ecuadorin laivaston koulualus Guayas lähtee Aurajoesta! Tämä oli kyllä hieno! Kuunnelkaa musiikki! Kesti hetken aikaa tajuta, että laulavat suomeksi ja miehistö huiskutteli meille mastoista. I-H-A-N-A!!!!!

Keltainen Bore on nykyään laivahostellina Aurajoen rannassa ja siellä  koulutetaan paikallisen ammatti-instituurin tulevia hotelli- ja ravintolatyöntekijöitä.



Laitoin kekkereille kolmioleipiä, joissa oli kolmea eri täytettä brittityyliin. Kananmunamurskaa majoneesilla ja vesikrassilla, voita ja kylmäsavulohta sekä pelkkää voilla siveltyä leipää ja ohuita kurkkusiivuja. Viimeksimainitut ovat ehdottomasti suosikkejani ja myös klassisen iltapäiväteen tarjottavia.




Höyrylaiva Ukkopekka palaamassa Aurajoen satamaansa. Viimeinen kesä silläkin Suomessa ja Turussa.


Jos nyt suoraan sanotaan, niin paljon "köyhemmät" olivat nämä Tall Shipsit verrattuna aikaisempaan. kyllä se vaan harmillista on, että ne maailman suurimmat venäläislaivat ovat olosuhteiden pakosta jääneet pois.

Aiempia Tall Ships Races -postauksia voit lukea täältä ja täältä

Minä sitten aina jaksan piristyä kaikenmaailman kuljetusvälineiden parissa. Autot eivät kiinnosta, mutta jostakin kumman syystä satamat, vesiväylät, rautatieasemat ja lentokentät ovat varsin piristäviä paikkoja. 

Niin paljon kuin matkustuskiintiö onkin ajat sitten tullu täyteen ja pelkkä matkustamisen ajattelukin aiheuttaa ahdistusta.

2 kommenttia:

  1. Teillä on ollut juuri oikea tapa seurata tällaista massatapahtumaa. Ja onhan se hienompaa nähdä ne laivat liikkeessä, kuin paikallaan. Mun piti olla Turussa eilen ja silloin kun se suunnitelma oli aktiivinen, mietiskelin kyllä, että pääsisikö tuolla johonkin rauhalliseen paikkaan katsomaan laivojen lähtöä. -q

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, huomattavasti kivampi istua rauhassa hyvässä seurassa yksityisellä parvekkeella kuin velloa rannat täyttävässä ihmismassassa ja tungoksessa!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!