perjantai 19. heinäkuuta 2024

Humputtelumoodissa

Saavuin viime yönä Turkuun, hiukan vaille yksi yöllä. Pitkä matka, lähdin Aachenista puoli yhdeksän korvilla aamulla, sitten yhdellä junanvaihdolla Düsseldorfin kentälle (ja kas kummaa, molemmat junat olivat vain minuutin myöhässä per juna ja ihka ensimmäistä kertaa elämässäni jossain saksalaisessa julkisessa kulkuneuvossa tarkistettiin lippukin).

National Expressin RRX / RE4 (Rhein-Ruhr Express) Düsselin päärautatieasemalla.

Düsselin kentällä sitten ne normaalikuviot, eli Luftiksen loungesyömiset ja karkkibaari. Lufthansan loungeissa on myös ihan paperisia aikakaus- ja sanomalehtiä, toisin kuin monessa muussa loungessa.



Nuo vihreät, kirpeät nauhat ovat hyviä!

Siinä sitten meni stracciatellavanukasta suklaakastikkeella, porkkanakakkua ja rahkamunkkeja Apfelschorlen kera. Pääruoat tai salaatti- ja leipävalikoima eivät niinkään houkuttaneet, mutta curry- ja sitruunaruohomaustettua bataattikeittoa söin ennen makeita.

Namibaari on aina varma hitti Luftiksen loungeissa! Nyt oli valikoimassa myös jalkapallokääreissä olevia tikkareita noitten juuri loppuneiden EU-jalkiskisojen kunniaksi




Salaattibuffet ja hedelmät.


Leipiä ja sämpylöitä.

Päivän keitto ja kasvisruoka.


Kahta sorttia lämpimiä juuritaikinaleipiä ja rahkamunkkeja.


Erikoiskahvien kylkeen makeaa.


Jätskiäkin oli tarjolla, mutta jätin väliin, liian makeaa minulle.

Oli kumma kyllä vähän normaalia köyhemmät eväät, mutta ei se mitään, kun edessä oli miltei viiden tunnin odottelu Oslon Gardemoenissa.


Gardemoen on kyllä tasaisen tylsä. Viihdytin itseäni loungessa soittelemalla liki kaikki ystäväni läpi. Enää ei jaksanut syödäkään, kun lennollakin oli ateria. Eräs entinen Norjan-tiimini jäsen, André W. kertoi joskus aikoinaan, että Gardemoenin kenttä on poliittisen kähminnän tuloksena rakennettu Norjan sumuisimmalle paikkakunnalle, mutta omat lentoni sieltä tai sinne eivät koskaan ole sumusta kärsineet.


Mistä tulikin mieleeni, tänään kuulin, että esim. Saksassa ovat lennot kärsineet ja ylipäätäänkin maailmanlaajuista häikkää on ollut parinkin päivän aikana jonkin isomman tietoliikennehäiriön takia. Itse en huomannut mitään ongelmaa missään.

Varsin ryytyneenä pääsin perille, ja Tukholmassa ei edes lounge jaksanut kiinnostaa. "Matkahävikkikään" ei ollut kovin mittava. Aina siis kadottelen jotakin matkan varrella ja nyt hävikkiin kuuluivat vanhat lukulasit ja Swisscardin kynsiviila. Onneksi noihin Victorinoxin tuotteisiin saa varaosia.

Lukulasien hävittäminen on ihan omaa idioottimaisuutta. Tiedän tarkalleen, miten käy kun kuljen lasit pään päällä. Tämän hölmöyden vuoksi minulla pitää olla aina vähintään kolmet lasit: yhdet käsilaukussa, yhdet autossa ja yhdet muuten vaan varalla.

Ja kävely eilen pelkästään lentokentillä oli sitten Oura-orjapiiskurisormuksen mukaan n. 10 km. Eli kyllä tässä liikuntaakin saa.

*****
Mutta siitäkin sitten selvittiin. Viikonloppu on alkamassa ja humputtelumoodissa ollaan! Auto on taas vakuutuksessa ja ajelin hiukan kaupungilla tänään. Jokirantaan noitten laivojen luo ei ole mitään asiaa, ajaakseen sinne saakka alajuoksulle tarvitaan erillinen lupa.

Porukkaa oli kuin pipoa, ja en edes yrittänyt käydä kotikotona, joka sekin on Aurajokirannassa, tosin enemmän keskustassa kuin noiden laivojen luona.


Tässä Ecuadorin laivaston koulualus Guayas saapumassa Turkuun. Videofilkka on erään ystävättäreni kuvaama, hän ei halunnut photo creditejä nimellään, mutta kiitokset hänelle! Filkka on kuvattu hänen parvekkeeltaan, jonne naisporukalla kokoonnume sunnuntaina piknikille seuraamaan laivojen lähtöä Maarianhaminaan. Pistä ääni päälle, kun katsot ylläolevan filkan! Kunnon menoa!


Mukavaa alkavaa viikonloppua!

6 kommenttia:

  1. Hyvännäköisiä eväitä, kyllä kelpais :) tuo Nuii jäätelömainos muistuttaa Classic jädemainosta. Minä en uskalla ottaa silmälaseja kodin ulkopuolella, töihin ainakaan. Joskus otan ne kotipaikalle mukaan. En ole niihin vielä niin tottunut että varmastihan ne jonnekin unohtaisin ja arvaa vtuttaisko unohtaa...ne oli niin kalliit hankkia :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sullakin on ilmeisesti lukulasit?

      Just parvekepiknikillä juteltiin lasienhukkaamisasiasta, ja eräs ystäväni sanoi, ettei näe mitään ilman laseja, joten huomaisi heti, jos ne ovat unohtuneet. Lukuprillit ovat eri asia koska niitä ei tarvitse koko ajan.

      Optikko kyseli viimeisellä näöntarkastusvisiitillä, että enkö harkitsisi näönkorjausleikkausta. Pari tonnia kuulemma ottaisi ja säästäisihän siinä rillien hinnoissa. Mutta onhan joka leikkauksessa riskinsä, joten epäröin. Enkä muutenkaan tykkää ajatuksesta, että joku tulee silmiin sörkkimään.

      Poista
    2. Mulla on monitehot mutta käytän niitä vaan illalla kotona, jos muistan :D

      Poista
    3. Varmaan sitten eivät ole kovin voimakkaat, koska pärjäät ilmankin?

      Mä odotan kauhulla sitä päivää, kun tartten monitehot ja sitten kadotan ne - tai rikon. Huh.

      Poista
    4. Toisessa silmässä aina ollut miinusta lapsesta asti, ja toinen plussaa muistaakseni. En siis näe lähelle enkä kauas mutta pärjään kyllä auton ratissa :D

      Poista
    5. Mullakin in ihan eri vahvuus molemmissa linsseissä, eli millään "tiimarilaseilla" ei oikein pärjää.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!