tiistai 24. maaliskuuta 2015

Laajenneet ihohuokoset

Naamani on kummasti "luonut nahkaansa" viime päivinä, mikä on hyvä, sillä en ole hetkeen ehtinyt käydä sitä hoidattamassa, ja liikuntakiellon takia (siis tämän käden) on kunnon hikiliikunta jäänyt vähäiselle, mitä nyt olen lenkillä käynyt ja eilen ravaamassa puiston portaita ylös ja alas.

Ei ole minun naamani, van kuvituskuva, mutta ilman liikuntaa ihohuokosen olisivat ainakin nuorempana näyttäneet tältä.

On totta kuitenkin, että ruokavalio ja liikunta parantavat kumpikin ihon kuntoa. Parhaiten  om a ihoni voi kasvisvoittoisella ruokavaliolla, varsinkin, jos syön kasviksia raakana. Vaikka sitten juuresraasteena. Samaten hapekas liikunta auttaa paljon.

Jos iho on kovin pintakuiva, huokoset näkyvät selkeästi siinä, missä juonteetkin. Ihon puhdistaminen kunnolla meikinjämistä on myös tärkeää. Kevyesti kuorivan ja esimerkiksi salisyylihappopitoisen puhdistusaineen käyttö auttaa myös.

Minulla oli nuorempana aika rasvainen iho, ja vielä viime vuosinakin ainakin nenän ihohuokosista on kosmetologi aina poistanut töhnää ihomatoraudalla. Samaten siellä täällä on ollut pintakuivuudesta johtuen satunnaisia miliumeja. Kiitos syöpälääkkeiden, se riesa on liki kokonaan poistunut. Lohdullista kuultavaa niillekin, joilla on nuorena ollut rasvainen iho ja laajenneet ihohuokoset. Iho kuivuu kuitenkin vanhempana ilman syöpälääkkeitäkin jo muutenkin, siis naisilla.

En tiedä, kuinka moni itse rutistelee ihomatojaan, mutta sanotaan, että se homma pitäisi jättää ammattilaisille, sillä muuten rutistelun kohteet saattavat arpeutua ja seurauksena on entistä kuoppaisemmat huokoset. Varsinkin jos hätistelet sellaista ihohuokosta, joka on laajentunut jonkin muun syyn kuin tukkeutumisen takia.

Meikki voi myös sikäli tukkia huokosia, että esimerkiksi puuterin talkki tai mica voi pakkautua niihin. Se voi olla hankalaa poistaa, kuulin, mutta juuri sen välttämiseksi olisikin hyvä käyttää meikkiprimeriä. Enpä ole tullut tuota ajatelleeksi.

Mitä tulee muihin  konsteihin pienentää huokosia, luomuilijoille antoi joku lehti seuraavanlaisia ohjeita: Hiero iltaisin sitruunamehua kasvoihisi. Se rajoittaa ihon rasvoittumista yön aikana ja supistaa ihohuokosia.

Toinen niksi on hieroa ihoa perunanviipaleella ennen nukkumaanmenoa. Liota raakaa perunanviipaletta tilkassa vettä noin tunti ennen iltapesuja ja huuhdo liotusvedellä kasvosi. Hankaa sitten perunanviipaleella kasvosi ja taputtele kuivaksi. Peruna on luonnollinen ihon valkaisija ja kirkastaa ihon sävyä ja samalla se poistaa ylimääräistä öljyisyyttä ihostasi ja sulkee huokoset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!