sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Pieniä vinkkejä

Good Housekeeping -lehdessä on usein pieniä vinkkejä, joilla voi esimerkiksi kosmetiikkaa käyttää luovemmin, tai sitten vaan jotakin muuta aiheeseen liittyvää. Keräänpä tähän muutamia.


Millä saa hajuveden tuoksun pysymään iholla paremmin? Kokeile sivellä pulssipaikkoihin (ranne, esim.) vaseliinia, ja vasta sitten laittaa sen päälle parfyymia. Tuoksu pysyy paremmin!

Huulirasvaa voi käyttää muuallekin kuin huuliin. Sillä voi tietystikin pehmentää karheaa ihoa muuallakin, mutta myös auttaa juuttuneita vetoketjuja liukumaan paremmin. Myös pörröisten hiusten taltutus onnistuu hätätilassa, kun huulirasvaa levittää hiukan käsiin ja sivelee sitten hiuksiin.

Jos sormuksesi on juuttunut sormeen, huulirasvan avulla saat sen liu'utettua pois. Huulirasva toimii myös hyvin jos olet nuhan takia niistellyt nenäsi kipeäksi ja araksi. Levitä sitä sormella sierainten alle tai jopa sisäpuolelle, jos sinne tuppaa muodostumaan kuivaa karstaa.

Menikö kaulaketju takkuun ja monelle solmulle? Hiero huulirasvaa solmukohtiin ja saat ne avattua helpommin. Rasvan saa pois huuhtelemalla ketju selvittelyn jälkeen kuumalla vedellä.

Jos hengityksesi tuoksuu valkosipulilta tai muulta ikävältä, raikasta se omatekoisella suuvedellä. Laita kupilliseen vettä 1/8 tl ruokasuolaa ja 1/4 tl sruokasoodaa ja purskuttele  seoksella suusi tuoksuttomaksi.

Hankkiudu eroon syylistä laittamalla sellaisen päälle pala ilmastointiteippiä. Vaihda teippi aina parin päivän päästä ja jatka niin kauan kun elimistön oma puolustus on huolehtinut syylän tuhoamisesta. Toimii!

Siivoukseen käytettävät mikrokuituliinat toimivat hyvin ihon kuorinnassa. Kokeile ensin hellästi ja sitten jos iho kestää, vasta kunnon teholla. Liinan lisäksi tarvitset vain vettä.

Käytä meikin poistoon ihan tavallista ruokaöljyä ja lämmintä pyyhettä. Vedellä laimennettu viinietikka toimii hyvin huokosia supistavana kasvovetenä puhdistuksen jälkeen. Kosteuttavan kasvonaamion saat hunajasta.

Hieltä haisevat jalat saa hajuttomiksi, kun niitä liottaa vahvassa teessä. Samaten teepannun jämät voi käyttää käsien pesemiseen, jos on esimerkiksi perannut kalaa ja kädet haiskahtavat.

Ikävän jalkasienen saa häviämään liottamalla jalkojaan vahvassa etikkavedessä. Uusi tarvittaessa.

Jos itseruskettavan levityksen jälkeen ruskea väri on epätasainen, hiero sitä sitruunanpuolikkaalla, kunnes väri tasoittuu.

Jos kynsilakkapullojen korkit juuttuvat kiinni helposti, sivele vaseliinia korkin sisäsivuihin. Helpottaa avaamista huomattavasti.


3 kommenttia:

  1. Mietin vain kuinka hassulta näyttäisin, jos kulkisin ympäriinsä ilmastointiteippiä sormessa :D Muuten ihan kivoja vinkkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, laitt pienen palan ilmastointiteippiä sen syylän päälle ja siihen sitten laastarin peitoksi. Kukaan ei kummeksu.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!