tiistai 3. maaliskuuta 2015

Pür Minerals Correcting Primer & Modi jalkojenkostutussukat

Pür Mineralsilta löytyy parabeeniton ja silikoniton primeri, joka kosteuttaa ja tasapainottaa ihoa.

Kuivaihoiselle hyvä juttu, vieno sävy on laventelinsininen. Minun versioni on kätevästi ja hygieenisesti pumppupullossa.

Olen jo kauan moittinut primereitä liiallisestakin silikonipitoisuudesta, tosin jos ihan sileän pohjan meikilleen haluaa, jonkinlainen määrä tasoittavia silikoneja ei ole välttämättä paha juttu.

Makeupalley antaa arvosanan 3.5/5 kahden arvion voimalla. Olen taipuvainen samankaltaiseen arvioon. Itse geeli on viilentävän tuntuinen iholla. Se sisältää ihoa rauhoittavaa laventelia, kuorivaa salisyylihappoa, kosteutta sitovaa retinolia, kosteuttavaa glyserolia, keramideja, sisaluutetta, maitohappoa ja sheavoita. Kosteuttaa hyvin, mielestäni, eli suosittelisin kuivalle iholle erityisesti. ULTAn sivulla on hiukan korkeampi arvio tuotteesta. Saan helposti näppyjä vieläkin iholle, mutta tämän käytön aikana ei ole tullut niitä yhtään.

INCI-lista näyttää tältä:

Aqua, Glycerin, SD Alcohol 40, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Saccharide Isomerate, Salicylic Acid, Polyquaternium-7, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower/Leaf/Stem Extract, Agave Rigida (Sisal) Extract, Scleroglucan, Retinol, Ceramide AP, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Lactic Acid, Sodium Starch Octenylsuccinate, Bentonite, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Polysorbate 80, Triethanolamine, Isohexadecane, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Blue 1 (CI 42090), Red 33 (CI 17200)

*******
Toinen juttu, josta ajattelin puhua, on hiukan jatketta jalkojenkuorintasukille, joista olen kirjoittanut aiemmin. Nyt on silmiini osunut monessakin kaupassa ja ostinpa sitten parin. Käsille on myynnissä samantapaisia hanskoja. Pidin sukkia yli yön (tavalliset sukat vedettynä niitten yli), ja kylläpä tuli kovettumista huolimatta pehmeät varpaat ja kantapäät. Suosittelen!

Kertakäyttöisissä kosteuttavissa sukissa on sheavoita, parafiinia ja kalsiumia.

Kalsiumilla topikaalisesti arvelen olevan kuivan ihon heikentynyttä kalsiumpitoisuutta korjaava merkitys. Kalsiumin puute ihossa aiheuttaa solutoiminnan hidastumista, jota myötä ihon aineenvaihdunta hidastuu ja sitä myötä ihon oman hydrolipidikalvon vaurioitumista/heikkenemistä, joka johtaa ihon kuivuuteen.

Onko joku muu lukijoista kokeillut tällaisia sukkia?


2 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sorry tp, poistin vahingossa viestisi! Anteeksi tuhannesti! Hyvä jos viestittelit meilitsekin!

      Olkaahan kuulolla/langoilla, näitä sukkia tulee arvottavaksi muiden jalkatuotteiden kera!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!