tiistai 24. maaliskuuta 2015

Luulientä kauneuden ja terveyden takia

Veikkaanpa, että jokainen terveyteen ja kauneuteen liittyviä aiheita seuraava on jossakin törmännyt sanaan luuliemi. Monet myös vannovat sen nimiin, mitä tulee kauneuteen ja terveyteen. Onhan se toki luonnollinen tapa korvata monet keinotekoiset asiat.




Luuliemellä  - ja tällä en tarkoita kaupan kuutioista tai pulverista tehtyä lihalientä  - on paljonkin hyviä vaikutuksia. Siinä tulee käytettyä hyväksi muuten ehkä haaskiin menevät ruhonosat, ja siitä saa hyvän keiton pohjan. Hyvin ravintorikkaan sellaisen. Se on siis todellista superruokaa.

a) Luuliemessä on paljon mineraaleja, niin makro-, kuin mikrosellaisia. Jos et jostakin syystä syö maitotuotteita, luuliemestä saat kalsiumia ja kaliumia.

b) Luuliemen ravinteet ovat luonnollisia ja imeytyvät siksi hyvin. Paremmin kuin teolliset ravintolisät.

c) Luuliemi on hyväksi ruoansulatuselimistölle. Sen gelatiini auttaa ravintoaineita imeytymään ja ravinteet hellivät suoliston sisäpintaa.

d) Luuliemi on paremmin sulavaa kuin liha ja sisältää aminohappoja, kuten arginiini ja glysiini ja proliini.

e) Luuliemi on edullista ja proteiinipitoista ravintoa.

f) Sillä saa ruoasta maistuvaa. Käytä sitä keittojen lisäksi pataruokiin ja kastikkeisiin tai juo sellaisenaan.

g) Luuliemestä saa hyvää rakennusainetta terveelle iholle, luustolle, hampaille ja nivelille. Monet luuliemen säännölliset käyttäjät raportoivat myös terveistä ja kohinalla kasvavista hiuksista ja kynsistä.


Miten luuliemi tehdään? Se on ihan helppoa.... Tästä ohjeesta saa jo aika  paljonkin lientä:

- kilo luita, niveliä ja ligamentteja (kysele lihakauppiaaltasi ja pyydä tarvittaessa halkaisemaan ydinluut)
- kasviksia (nyt voit käyttää kaikki sipulin kuoret, juuresten naatit yms. tai vain vaikka muutaman porkkanan ja sellerinvarren pilkottuna)
- 1-2 rkl (omena)viinietikkaa (etikka saa ravinteet irtautumaan luusta helpommin, voit käyttää mitä tahansa viinietikkaa)
- merisuolaa, tuoreita yrttejä (valinnan mukaan esim. rosmariini, timjami....)
- muutama pippuri
- vettä


Laita ainekset kattilaan (suolaa liemi vasta lopuksi) ja peitä vedellä. Anna "hymyillä" (älä anna kiehua) 8-48 tuntia, luiden koosta riippuen. Kuori vaahto pois. Siivilöi liemi lopuksi. Suolaa halutessasi.

Säilytä mieluiten pakkasessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!