sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Suklaajäätelö ilman jäätelökonetta

Kun kohta kesähelteetkin tekevät tuloaan, laitetaanpa tänne yksi helppo sulkaajäden ohje, joka valmistuu ilman jäätelökonetta ja seoksen sekoittelua, ja maku ja koostumus ovat molemmat suloisen samettisia!


Samettinen suklaajäätelö ilman jäätelökonetta

säilykepurkillinen kondensoitua maitoa (sokeroitu, kuva alla)
5 dl kuohukermaa
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
140 g tummaa suklaata
hiukan suolaa ja vaniljauutetta

Vatkaa kerma niin kovaksi vaahdoksi, että vatkainta nostellessa vaahtoon tulee "huippuja". Siivilöi vaahtoon kaakaojauhe ja sekoita seos tasaiseksi. laita kulho jääkaappiin.

Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita sen jälkeen siihen maitotiiviste. Anna seoksen jäähtyä niin, ettei se polta sormella kokeiltaessa. Lisää suola ja vanilja.

Sekoita suklaa-maitotiivisteseokseen puolet kermavaahdosta. Lisää tämän jälkeen loppu kermavaahto kaapijalla varovasti käännellellen niin, että seos alkaa olla tasaista.

Kaada seos kahden litran kannelliseen pakastusrasiaan ja laita pakkaseen ja anna olla siellä vähintään 4 tuntia. Ota 10 minuutiksi huoneenlämpöön tai 15 minuutiksi jääkaappiin ennen tarjoamista, niin saat paremmin pyöriteltyä jäätelöstä palloja.

Kondensoitua eli tiivistettyä maitoa.

Jätskin seuraksi sopii tietystikin suklaasiirappi, jonka vamistat itse seuraavasti:

vajaa dl vettä
150 g sokeria
1/8 tl suolaa
1 tl glukoosisiirappia
6 rkl tummaa kaakaojauhetta

Laita paksupohjaiseen kattilaan vesi, sokeri ja glukoosisiirappi ja vatkaa ne sekaisin. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi ja lisää vatkaten kaakaojauhe. Kun kaakaojauhe on sekoittunut kunnolla, alenna lämpöä ja anna kuplia noin 5 minuuttia kunnes seos jättää lusikan kuperaan puoleen kerroksen, johon saat tehtyä raidan sormella. Laita seos kannuun ja tarjoile kuumana jäätelön kanssa. Jos säilytät sitä, laita se umpinaiseen astiaan ja jääkaappiin.

Herkkuhetkiä!

1 kommentti:

  1. Tämäpä kiva ohje, varsinkin kun komerossani on purkki-pari tuota kondensoitua maitoa enkä ole lainkaan tiennyt miten sen käyttäisin. Kirjoitti tp.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!