tiistai 5. huhtikuuta 2016

360° johtamista

Kuinka monelle tämä on tuttu? Siis, että vuosittain sinut arvioidaan "nimettömästi" alaistesi ja kollegojesi, kuten myös esimiehesi toimesta.

Jokavuotinen juttu entisen työnantajani toimesta. Vieläkin naurattaa lukea niitä. Ihan kuin en todellakaan olisi tiennyt, kuka ne arviot on laittanut. Onhan se toki hienoa arvioida kollegaansa nimettömänä ja purkaa siihen omia turhautumiaan.

Sanon näin, koska normaalisti - ja hyvin toimivassa työyhteisössähän osataan antaa palautetta nokakkainkin. Ainakin positiivista. Pitäisi osata myös sanoa, jos jotakin on vialla.

Ellei näin käy, niin minusta koko työyhteisössä on jotakin vialla. Kaiken kukkuraksi, joku manageri-ihminen ehdotti, että voitaisiin kerätä anonyyminä mielipiteitä toisista. Käsittelimme asiaa johtoryhmässä. Olin oikeasti tyrmistynyt koko ehdotuksesta. Eihän se luo muuta kuin eripuraa.

Tässä vaiheessa kiinnostaisi kuulla, miten teidän työpaikoillanne palautteet tehdään, vai onko sellaisia.

Vastaukset ovat aina anonyymeja kun vastaat tähän postaukseen. Jos haluat vastata ja anonyymiys arveluttaa (olen ymmärtänyt, että joillekin tämä on sensitiivinen asia),  laita minulle viesti (dzinni(at)europemail.com).

Kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!