perjantai 22. huhtikuuta 2016

Prisman edullista luonnonkosmetiikkaa - Erboristica

Italialainen sarja, näköjään. www.athenas.it

Olen jo kauan katsellut tätä sarjaa Prisman hyllyillä. Tarjolla on mm. argaaniöljyä sisältäviä tuotteita. Sitten rohkaistuin ostamaan tämän hyaluronihapposeerumin. Taisi olla kympin verran hinnaltaan.


Seerumi siis sisältää kasviperäistä, sienistä tuotettua hyaluronihappoa, ei eläinperäistä, niinkuin joskus saattaa olla. Tuote sopii siis vegaaneillekin. Nämä Tremella fuciformis sporocarp -sienet kasvavat Kiinan ja Taiwanin vuoristoisilla alueilla. Niitä käytetään myös ruoanlaitossa, mutta näitä myös "Hopeakorviksi" kutsuttuja sieniä pidetään myös kauneimpien aasialaisten naisten kauneuden salaisuutena.

Hyaluronihappoa esiintyy ihmisen ihossa luonnostaankin, mutta vanhemmiten se saattaa vähentyä, jolloin lisä on tarpeen. Hyaluronihappo myös luonnostaan on anti-inflammatorinen ja antioksidantti ja se estää vapaiden radikaalien vanhentavaa vaikutusta iholla. Yli kaiken se kuitenkin kosteuttaa, siis sitoo kosteutta. Tässä vaiheessa täytyy taas mainita, etten ymmärrä, miksi ihoöljyjen kosteuttavasta vaikutuksesta puhutaan, eiväthän ne kosteuta! Ne vaan pehmentävät. Iho tarvitsee myös kosteutta.
Joka tapauksessa tässä on ohut ja ihoa rasvoittamaton hyaluronihapposeerumi, jota olen nyt käyttänyt meikin alle niin, että toisen silmän alla ollut punoittava ja kuiva läikkä on miltei kadonnut. Syynä tähän muutokseen on varmaan koko hoitorutiini, josta lisää erillisessä postauksessaan myöhemmin.

Tämä on ollut sen verran hyvä ostos, että harkitsen muidenkin tuotteiden ostamista kokeiluun. Niin, ja tämähän on 100% hyaluronihappoa, eikä muuta. INCI-lista siis ei ole sen pidempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!