torstai 14. huhtikuuta 2016

Ihonhoitoa (kahden eri koulutuksen satoa)

Olen ollut nyt parin viikon sisällä parin firman järjestämässä ihonhoitokoulutuksessa, joissa on tullut esiin joitakin uusiakin ajatuksia.

Kuva: nytimes.com

Varmaan jokainen on kuullut ns. kaksoispuhdistuksesta. Jotenkin minun mielessäni se on vääntynyt kahden eri puhdistusaineen käyttämiseksi peräkkäin, esimerkiksi putsaaminen ensin puhdistusöljyllä ja sitten pesemällä vaikkapa puhdistusgeelillä. Nyt kuulin, että sekin on ihan passeli juttu, että putsaa ihonsa kahteen kertaan vaikkapa misellivedellä.

En ole ikinä oikein osannut sanoa, millä tavalla iho puhdistuisi parhaiten, vaikkakin minun käytössäni on aina meikinpoistoaine ja misellivesi. Kuulemma vaahtomaiset putsarit, jotka huuhdellaan pois kasvoilta, ovat parhaita. Saattaa ollakin.

Näin kesän korvalla oli molemmissa koulutuksissa tapetilla aurinkosuojan käyttö kasvoilla. Päivävoiteessa tulisi olla sekä kemiallinen, että fysikaalinen suoja. Hyvä pointti. Päivävoide on juuri siksi tehty käytettäväksi päivällä. Jos sitä samaa käyttää myös öisin, saattaa herkistyä kemikaaleille (!??). Yövoiteessa siis on vähemmän kemikaaleja?

Tykkään itse hyaluronihappopitoisista seerumeista, mutta nytpäs kuulin senkin, että topikaalinen hyaluronihappo saattaa herkistää auringolle. Hyvä tietää.

Seerumia pitäisi käyttää kuuriluontoisesti voiteitten alle, pullo loppuun kerrallaan, muutaman kerran vuodessa. Jos on laiska käyttämään seerumeita, pitäisi sitten edes kerran viikossa kuoria iho ja laittaa naamio. Jos tämäkin tuntuu hankalalta, voi sitten käyttää yönaamiota, jota pitää olla kasvoissa kunnon kerros ja sen pitää antaa myös imeytyä ennen nukkumaan menoa, ettei se imeydy tyynynliinaan ihon asemesta.

Kuorinta-aineista tiesin kyllä ennestäänkin sen, että mitä ohuempi iho tai jos on couperosaa, pitäisi välttää mekaanista kuorintaa ja käyttää kemiallista, joita onneksi on ruvennut monen merkin valikoimissa näkymäänkin.

Oliko tässä mitään uutta?

:)

7 kommenttia:

 1. Mä käytän aika paljon seerumeita, toimii omassa nassussa mainiosti! :)

  VastaaPoista
 2. … "topikaalinen hyaluronihappo" … mitä tämä tarkoittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihon pinnalle siveltävä, kun sitä vastoin suun kautta nautittava ei aiheuta herkistymistä.

   Poista
  2. Vai koskiko kysymys itse ainetta? Täällä vastaus siihen:

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Hyaluronaani

   Poista
  3. Piti vielä lisätä, että annetaanhan sitä hualuronaattia ihonkin alle, eli subkutaanisesti, mutta sen ihoa auringossa herkistävästä vaikutuksesta en tiedä.

   Poista
 3. Se, että päivävoiteet ovat yövoiteita pahempia kemikaalialtistuksen osalta, johtuu varmaan tästä:
  http://kemikaalicocktail.blogspot.fi/2008/05/aurinkorasvojen-kemikaalicocktail-on.html
  Kantsii ehkä miettiä, pitääkö se naama pakkeloida umpeen ihan joka päivä, ja onko aurinkosuoja tarpeen jos viettää päivän enimmäkseen sisätiloissa.

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!