keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Kosmetologini hyvä neuvo kuivalle iholle/kuiville iholäiskille

Kävin kasvohoidossa, pitkästä aikaa. Olen käynyt pääsääntöisesti samalla kosmetologilla jo parikymmentä vuotta, joten hän tuntee minut ja ihoni todella hyvin.

Minulla on ollut silmänalusiho kuiva ja punoittava jo pitkän aikaa. Johtunee pakkassäästä ja siitä, että silmäni vuotavat aika helposti. Kosmetologin mukaan suolainen kyynelneste "polttaa" silmäkulmat ja silmänaluset karrelle, ja vuotaminen johtuu kuivista silmistä.

Kosmetologini suositteli menemään kotiin apteekin kautta ja ostamaan tätä lääkevoidetta, joka auttaa hänen mukaansa parhaiten kuiviin läiskiin iholla. Voide on hänen mukaansa hyvin siedetty, eikä sisällä allergeeneja.


Aco Miniderm siis on tämän voiteen nimi, ja se sisältää 20% glyseriiniä. Muita aineita löytyy tuoteselosteen mukaan seuraavasti:

"Mitä Miniderm sisältää - Vaikuttava aine on glyseroli 200 mg/g. - Muut aineet ovat hydrattu rapsiöljy, kolesteroli, glyserolimonostearaatti, makrogolistearaatti, setostearyylialkoholi, dimetikoni, kevyt nestemäinen parafiini, kiinteä parafiini, vaseliini, etyyliparahydroksibensoaatti (E 214), metyyliparahydroksibensoaatti (E 218), puhdistettu vesi."

Voide itsessään on paksuhkoa ja kosmetologini neuvo on taputella sitä kuiville ihopaikoille niin paljon kuin iho sitä imee. Voide on aikalailla paksua käytettäväksi päiväsaikaan, mutta yöllä se pelittää hyvin ja silmänympärysten iho parani ihan silmissä, kun aloin tuota käyttää.

Kosmetologini vinkki oli myös käyttää tätä voidetta meikin poistoon tai jopa vartalon pesuvoiteena tarpeen mukaan.

100 G:n tuubi maksoi apteekissa hiukan alle 8 euroa, ja sitä on tarjolla myös isoissa pumppupulloissa.

9 kommenttia:

 1. Kiitos tästä vinkistä. Minulla itselläni on sama ongelma varsinkin talvisin; vesi valuu silmistä ja varsinkin silmäkulmat tulevat aroiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä hyvä vinkki, ja samalla opin, että silmänympärys ulottuu alempaan kuin kuvittelin, eli poskipäille saakka. Tämä ihoalue ei välttämättä kestä edes hyaluronihapposeerumeita, joita levitän aika surutta pitkin kasvojani ja kaulaa.

   Poista
 2. Minullakin on sama ongelma, vaikkei täällä ole erityisen kylmää talvella, etenkään Suomeen verrattuna. Minulla valuu silmät kun on kuivaa, etenkin jos on ilmastointi päällä, ja silmänalusiho ärsyytnyy ja punoittaa. Itse olen saanut siihen apua ihan NIvean perusvoiteesta:)

  VastaaPoista
 3. Hmm. Pitäs munki käydä tuota ostamassa kyllä. Mun toisen silmän kyynelkanava menee aina välillä tukkoon ja sitten silmä vuotaa jatkuvasti ja iho menee ihan karmeaksi silmän ympäriltä ja on kipeä ja arka.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä. Kävin ostamassa ja helpotti heti. Minulla silmänurkat ovat ongelmana, ilmeisesti aikaisemman työpaikan huono sisäilma herkisti ne ja Suomen talvet ovat sen jälkeen olleet ongelmallisia.
  terkuin Aurinkoinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan olekin hyvä voide! Mun kosmetologini neuvoi ostamaan sitä pumppupullon ja käyttämään myös ihon puhdistamisessa/pesemisessä, ettei ihon oma suojavaippa vaurioidu.

   Tänään postailin myös todella loistavasta Rosa Grafin ihoa kosteuttavasta geelistä, joka oikeasti on aika uskomattoman hyvä. Käythän lukemassa? En hyödy mainostamisesta :)

   Poista
 5. Tabletilla kirjoittaminen temppuilee taas, uusi yritys läppärillä. Lähes kaikki postaukset tulee luettua, sinulla on sopivan mittaisia. Geeli vaikuttaa myös mielenkiintoiselta.
  Asiasta toiseen. Asuin pari kuukautta Srinagarissa 80 -luvun lopussa, kaunis paikka ja aivan eriä kuin Delhi ym. Heti tuon jälkeen levottomuudet kasvoivat, joten sinne ei ollut enää menemistä, nykyiseen tilanteeseen en ole perehtynyt. Toisaalta olen todennut, että haluan jättää "kultaiset" muistot paikoista, joissa oli kaunista tms. enkä halua nähdä miten nykyaika on ne pilannut enemmän tai vähemmän, esim. Phuket.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaankin tämä vastaus kuului tähän postaukseen:

   https://dzinninajatuksia.blogspot.com/2019/03/viisi-paikkaa-joissa-haluaisin-kayda.html

   Poista
 6. Kiva!

  Oh, Srinagarissa *kade*! Mulla on tosin varmaan todella romantisoitu kuva ko. paikasta, tosin kauniimpi se varmaan todella on kuin Delhi :D

  Olen samaa mieltä siitä, että on parempi säilyttää ne kultaiset muistot kauniista paikoista. Minulla on monta tällaista paikkaa, ja hyvin usein olen harmillisesti saanut huomata, ettei "muistojen uudistaminen" kyseisissä paikoissa olisi ehkä kannattanutkaan.

  Kiitos kun postasit tämän <3

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!