tiistai 12. maaliskuuta 2019

Viisi paikkaa, joissa haluaisin käydä

Tällainen haaste on kiertänyt jo jonkin aikaa blogeissa, ja ensin mietin, että aika paljon on tullut maailmaa koluttua, enkä edes keksinyt, missä vielä haluaisin käydä. Tarkemmin miettiessä voisihan sitä ainakin parissa uudessa paikassakin käydä koluamassa. Tosin kaikista mieluiten lähtisin ehkä taas Etelä-Afrikkaan, jossa töiden vuoksi ja lomillakinkin on tullut hypättyä.
Kuva: tripsavvy.com
1. Intian Kashmir. Vaikka Intiassa on tullut juostua pitkin poikin töitten(kin) takia, teki joskus aikoinaan TV-sarja nimeltä Kuningattaren jalokivi (The Jewel in the Crown) sai kiinnostumaan tästä Intian pohjoiskolkasta.

Vaikka Intia onkin ärsyttävän meluisa ja ruuhkainen, on mielikuva esimerkiksi Srinagarista ihan erilainen. Todennäköisesti varmaan kuitenkin tulisin pettymään, jos siellä kävisin. Turvallisuustason kanssakin lienee edelleen vähän niin tai näin.

Kuva: bhutanswallowtail.com
2. Bhutan. Tässäkin on kyseessä joku vanha päähänpinttymä. Himalajakin on nähty, mutta Bhutaniin tekisi mieli katsomaan paikallista meininkiä. Onko siellä niin onnellista porukkaa kuin väitetään? Trekkailusta en ole kiinnostunut kuitenkaan, eikä se tällä turvonneella nilkalla nyt onnistuisikaan.
Kuva: meganstarr.com
3. Longyearbyen. Tässä taas hinkukohde, jossa ei ole päätä eikä häntää. Se vaan on kuitenkin kummitellut päässä jo parikin vuosikymmentä, ja kerran jo olinkin sinne lähdössä, ellei olisi tullut yksi työasia väliin. En kyllä tiedä, mitä tuolla tekisin, mutta jääkarhu voisi olla kiva nähdä. Turvallisen matkan päästä siis. Olen seurannut tietty TV:stä Ice Town -sarjaa mielenkiinnolla.
Kuva: booking.com
4. Madagaskar. Onhan siellä omalaatuista luontoa. Vaikka en niin kamalasti olekaan luonnosta kiinnostunut. Silti siellä saattaisi olla kiva käydä.

Kuva: tripadvisor.com
5. Samarkand. Ja samalla kaikki nuo tarunhohtoisen, vanhan Silkkitien kaupungit. Historian siipien havinaa ja eksotiikkaa.

Olipas vaikea listata näitä paikkoja, ja useimpien kohdalla mietin edelleen, tahtoisinko oikeasti juuri tuolla käydä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!