perjantai 1. maaliskuuta 2019

Lumene Valo [Light] Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence

Olen koko ajan ajatellut tätä seerumina, mutta nyt kun rupesin tästä kirjoittamaan, näenkin, että pullon kyljessä lukee "essence", eli lieneekö tämä sitten hoitovesi tarkemmin ottaen? Seerumiksi tämä onkin aika heppoista.


Itse tuote on aika ohutta ja kirkasta nestettä, kuten voi olettaakin. Tuotteen lupaus on kirkastaa ja siloittaa. Sopii kaikille ihotyypeille.

Pakkaus on pipettipullo. INCI-listaa tarkastellessa huomio kiinnittyy pariin seikkaan: Jos kerran tuotetta mainostetaan C-vitamiinilla ja hyaluronihapolla, niin miksi hyaluronihappoa löytyy vasta listan puolenvälin jälkeen, ja C-vitamiinikin (askorbyyliglukosidi) on vasta vähän ennen puoltaväliä?

AQUA (WATER), BUTYLENE GLYCOL, PROPANEDIOL, GLYCERIN, RUBUS CHAMAEMORUS (CLOUDBERRY) FRUIT EXTRACT, RUBUS CHAMAEMORUS (CLOUDBERRY) SEED EXTRACT, PHENOXYETHANOL, BETAINE, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, SACCHARIDE ISOMERATE, ASCORBYL GLUCOSIDE, XYLITYLGLUCOSIDE, SODIUM HYALURONATE, XANTHAN GUM, ANHYDROXYLITOL, TREHALOSE, UREA, DISODIUM EDTA, HYDROLYZED HYALURONIC ACID, MALTODEXTRIN, XYLITOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM CITRATE, ADENOSINE, PENTYLENE GLYCOL, SERINE, CITRIC ACID, ALGIN, CAPRYLYL GLYCOL, DISODIUM PHOSPHATE, GLYCERYL POLYACRYLATE, PULLULAN, POTASSIUM PHOSPHATE, LIMONENE, LINALOOL, CITRAL, PARFUM (FRAGRANCE) 

Kuten nähdään, suurin osa tuotteesta on vettä, ja aika kallista sellaista; tuotteen hintaan nähden (piirun verran vaille 30 euroa / 30 ml) - ja muutenkin jää vaikutus aika vaisuksi. En olisi ostanut sillä hinnalla, mutta tämä oli onneksi alennuksessa.

Muina kosteuttavina aineita koostumuksessa ovat mm. kärkipäässä keikkuva glyseriini, alkupäästä löytyvä betaiini ja puolessa välissä listaa oleva urea. Risiiniöljy myös pehmentää ihoa ja lakkauute on antioksidanttista. C-vitamiinin stabiilius on myös kyseenalaista. Tuote sisältää myös mahdollisia herkistäjiä, kuten linalooli.

Kannattiko ostaa? Ei todellakaan. Kosteutusteho oli aika mitäänsanomaton. Pullollinen käytetty, mutta ei tunnu missään, paitsi tietty lompakossa.

Kenelle sopii: Niille, joilla on ylimääräistä rahaa tuhlattavaksi kaikenlaisiin kokeiluihin.

2 kommenttia:

  1. Osimoilleen samaa mieltä! Jos vaikuttavat aineet on icissä vasta puolessa välissä tai sen jälkeen, niin ainakin itse koen, että siinä viilataan linsiin. Nyt kun koko ajan oppii lisää ainesosista (kiitos myös sinulle panoksesta tässä), niin yhä tarkemmin mietin kannattaako tuotetta ostaa em. syiden takia. Minusta vaikuttavat aineet, joilla tuotetta mainostetaan, pitäisi löytyä incin alusta. Joskus törmää sellaisiin surkuhupaisiin tuotteisiin, joissa "vaikuttava" aine on incissä viimeisenä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta on tulossa jossakin määrin "kosmetiikkakärtty", olen alkanut olla hyvinkin kriittinen sen suhteen, mihin rahani pistän. Tosin huteja tulee edelleenkin, kuten tästäkin huomaa :)

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!