lauantai 30. maaliskuuta 2019

Kiku-Masamune Sake Brewing Skin Care Lotion

En ole koskaan oikein löytänyt mitään järisyttävää tuotetta korealaisesta kosmetiikasta, joten siirrytäänpä tästä japanilaiseen kosmetiikkaan muutaman postauksen ajaksi.

Kiku-Masamune on takuulla suomalaisille tuntematon brändi. Tämän valmistajan takana on kuuluisa ja perinteikäs japanilainen, samaa nimeä kantava sakevalmistamo, joka on perustettu jo vuonna 1659.

Kuten arvata saattaa, tämäkin tuote sisältää sakea, eli japanilaista riisiviiniä. Sake on tässä suhteessa eika mielenkiitoinen ainesosa, tarkastellaanpa sitä hieman (voit myös lukea lisää täältä).

Sakehan on periaatteessa fermentoitua (käynyttä) riisiä, ja yleensä siihen käytetään myös mineraalipitoista vettä. Sakeen on liitetty monia ihoa parantavia ominaisuuksia. Joissakin yhteyksissä puhutaan fermentoidusta hiivasta, joka ilmeisesti on käännösvirhe, sillä hiivahan ei yksinään fermentoidu, vaan toimii homman katalysaattorina.

Lyhyesti: Riisin fermentoitumisprosessi tuottaa kojihappoa (koska käytetään kojihiivaa), riisistä peräisin olevia luonnollisia aminohappoja ja vitamiineja, mineraaleja (käytetystä vedestä, ilman nestettä ja hiilihydraatteja ei synny käymistä). Fermentoituminen tuottaa myös tuloksenaan tiettyjä entsyymejä. Täällä on selitetty prosessia vähän tarkemmin ja kansantajuisesti.

Ihan mielenkiinnosta satuin hankkimaan Kiku-Masamune Sake Brewing Skin Care Lotionin, joka on peräti puolen litran pullo. Vaikka olen yleensä kokeilunhaluinen, en kuitenkaan halua kuluttaa aikaa monen tuotteen kerrosteluun kasvoillani, mutta tämä menköön näin kesän korvalla, kun ihoani haluan tehokosteuttaa. Yksi syy tämän tuotteen hankkimiseen oli sen sisältämät keramidit (lue lisää täältä). Lisää aiheesta englanniksi täällä ja täällä. Ihan tieteellistä konsensusta ei siis topikaalisten keramidien toiminnasta ole olemassa, joten konsultoinpa aiheesta ihotautilääkäriystävätärtäni, kun seuraavan kerran tapaamme.

Water, glycerin, BG, fermented rice liquor, glutamic acid, arginine, leucine, ceramide 3, ceramide 6, placenta extract, arbutin, glycyrrhizin acid 2K, soy protein, maltitol, methyl gluceth -10, PEG-60 hydrogenated castor oil , hydroxyethyl cellulose, (styrene / acrylic acid alkyl) copolymer Na, citric acid, citric acid Na, phenoxyethanol, methylparaben, perfume

COSDNA kertoo ainesosien vaikutuksen (linkki). Minun käyttökokemukseni on se, että periaatteessa en ole kovin innostunut tämän vesimäisen juoksevasta koostumuksesta. Myös vieno ja imelähkö saken tuoksu (kun sen tietää, niin sen tunnistaa) ei ole ihan mieleeni, joskin tuoksu häviää aika nopeasti.

Kuitenkin olen todennut, että iho pehmittyy hyvin, kunhan nesteen päälle laittaa jotakin muutakin, l. seerumia, voidetta. Tällainen tuotehan on tarkoitettukin vain sellaisen alle. Toimii siis siten todella hyvin.

Nestettä voi käyttää myös kasvonaamiona (mm. eBaysta saa puhtaita kuitukangasarkkeja, joihin tätä voi imeyttää).

Kiku-Masamune Sake Brewing Skin Care Lotion 500 ml (!!!!) löytyy kätevässä pumppupullossa edullisimmillaan postikuluineen eBaysta noin 13 eurolla.

Kiinnostuitko?

1 kommentti:

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!