keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Pohdintoja kosmetiikan tehoavuudesta

Tällä viikolla on Sokoksien kosmetiikaosastoilla tapahtumia, ja tähän mennessä olen osallistunut kahteen, toisen aiheena oli Clinique ja toisen Lancôme. Jälkimmäisestä voitin arvonnassa lahjakortin meikkaukseen Lancômen tuotteilla.


Kosmetiikkamarkkinointi on aikalailla mielikuvien kanssa pelaamista. Nytkin näissä tilaisuuksissa saatiin tietoa uusista tuotteista, mutta se tieto en mennyt kovinkaan syvälle tuotteiden sisältöön, mikä olisi minua kiinnostanut eniten. Enkä halunnut häiriköidä kyselemällä kaiken aikaa.

Nyt kun kirjoitin edellistä postausta ihonpuhdistusaineesta (Nuxe), tuli vaan mieleen, että eipä ihoa puhdistettaessa noista aineista juurikaan mikään hyaluronihappo tai glyseriini ehdi ihoon imeytyä. Se vaatisi aineen pitämistä puolisen tuntia iholla, ja putsaria ei kukaan muhita ihon pinnalla niin kauaa. Eli itse katsoisin tärkeimmäksi valita putsarin, jossa on hellävaraisia tensideitä ja öljyjä liuottamaan iholta lika ja meikki. Voiteissa ja seerumeissa sitten saa kernaasti ollakin enemmän ihoa kosteuttavia ainesosia.

Kasvovesi on taas oma juttunsa. Jos putsari on saippuapitoinen (tai emäksinen), voi olla paikallaankin palauttaa ihon oma happamuus kasvoveden avulla (paitsi että iho on ihan mestari itsessäänkin säätelemään omaa happamuuttaan). Kasvovedessäkin voi toki olla ihoa kosteuttavia tai kuorivia ainesosia, kuten juuri hyaluronihappoa tai glyseriiniä. Jos taas kasvovedessä (sama koskee seerumeita ja hoitovesiä) on tietynlaisen happaman ympäristön vaatimia aineita, kuten ihoa kuorivaa salisyylihappoa tai hyvin epästabiilia C-vitamiinia, täytyy myös odottaa tietty aika ennenkuin laittaa näiden päälle esimerkiksi voidetta, joka saattaa sotkea niiden vaikutuksen.

Oma juttunsa on vielä se, millä pitoisuudella mikäkin aine toimii, ja mihin sen saa sekoittaa, että se toimisi.

Monimutkaista, eikö totta? Tällaisia mietin tänään.

5 kommenttia:

 1. Mä mietinkin tätä joka päivä:D Emmää kestä;)

  VastaaPoista
 2. Hyviä huomioita jälleen kerran! Olen itse tullut siihen tulokseen jo aika kauan sitten, että puhdistusaineissa on turha hifistellä, koska ne eivät viivähdä kasvoilla kovin kauaa. Viemäriinhän ne hoitavat ainesosat yms. valuvat saman tien... Sama pätee mielestäni suihkusaippuoihin yms. Kunhan puhdistaa hyvin, niin se riittää.

  VastaaPoista
 3. Nämä on kyllä hyviä pohdintoja. Itse olen niin huono/laiska lukemaan mitään tuotteen sisältö listoja, että tyydyn ostelemaan tuotteita jotka olen huomannut käytössä hyviksi ja tehokkaiksi.

  VastaaPoista
 4. Todella asiantuntevia ja kiinnostavia pohdintoja sekä informaatiota, jota voi suoraan hyödyntää hankintoissa ja omassa ihonhoidossaan. Suuret kiitokset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi varmaan tehdä oikeasti hiukan syvemmälle menevä postaus aiheesta, tämä nyt oli vaan pintaraapaisua.

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!