sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Sunnuntain superhelppo ruokavinkki

Joillekin sunnuntai on päivä, jolloin syödään hiukan paremmin tai jopa mennään koko perheen voimalla ravintolaan lounaalle. Niin minunkin lapsuudenperheessäni tehtiin. Lounas oli myös silloin hiukan myöhemmin kuin normaalisti, eli alkuiltapäivästä puolenpäivän sijaan.

Illalla sitten oli hieman helpompi ja kevyempi illallinen. Niin, meillä syötiin aina säännönmukaisesti koko perhe yhdessä kolme ateriaa päivässä.

Hyvin usein oli joko lauantain (siivouspäivä) lounaana ja sunnuntain illallisena esimerkiksi lämpimiä leipiä, jotka olivat helppo tehdä ja silloin ruoanlaittovastuu oli jollakin lapsista. Mm. oopperaleivät, kappelileivät ja sensellaiset ovat helppoja valmistaa, ja siihen kun laittaa salaattia kylkeen, niin ateria on valmis.

Nyt kuitenkin ajattelin kertoa, kuinka eilen tein ihan vaan "tavallisia" uunivoileipiä. Näihin on reseptejä olemassa varmaan yhtä paljon, kun on tekijöitäkin.


Eilisiin leipiin laitoin alle tulevan paahtoleivän lisäksi levitettävää sulatejuustoa (voiteluun), hieman ketsuppia (voiteluun sulatejuuston päälle, sinappikin on hyvä ohuena kerroksena), savukinkkusiivuja, juustoviipaleita ja paksuja tomaattisiivuja päälle ja pizzamaustetta.

Sulatejuuston sijaan kinkun alle voi laittaa Aurajuustoa ja tomaatin sijaan vaikka ananasrenkaan päälle tulevan juuston alle.

Sitten koko komeus 200 C uuniin, kunnes leivät ovat kuumia ja juusto sulanutta.

Milloin olet viimeksi syönyt lämpimiä leipiä? Joskus aikoinaanhan ne olivat todella muodikkaita, ja nythän retroilu on vähän "in", eikö vaan?

1 kommentti:

  1. Lämpimiä voileipiä tehtiin paljon minunkin lapsuudessani ja omille lapsillenikin tein niitä yleensä helppona iltaruokana. Hyvin maistui:)
    Nykyään harvemmin tulee tehtyä, mutta vanhoja tapoja ja muistoja on aina hauska verestellä:)

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!