maanantai 11. maaliskuuta 2019

Secret Key Lemon Sparkling Peeling Gel

Täytyy tunnustaa, että olen hieman skeptinen kaikkien muiden ihonkuorinta-aineiden paitsi happojen suhteen. Sorruin kuitenkin nyt hankkimaan kokeiluun geelimäisen kuorinta-aineen, joka murustuu oltuaan hetken aikaa iholla. Tällöin se hierotaan todellakin murusiksi ennen aineen huuhtelemista pois. Väitetään, että muruset olisivat iholta irtoavaa, kuollutta solukkoa, mutta tähän väitteeseen suhtaudun pienellä varauksella.


Todennäköisesti tuo murustumisefekti saadaan aikaan tuotteessa olevalla selluloosalla ja karbomeerilla (eräänlainen muovi). Katsotaanpa INCIä:

Purified Water, Cetrimonium Chloride, Cellulose, Propylene Glycol, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Pasqueflower Extract, Usnea Extract, Carbomer, Polysorbate 80, Lemon Water, Lemon Extract, Sparkling Water, Green Tea Water, Hollyhock Extract, Aloe Vera Leaf Extract, Witch Hazel Extract, Centella Extract, Papaya Extract, Hydrolyzed Collagen, Sodium Hyaluronate, Rice Extract, Brown Algae Extract, Broccoli Extract, Portulaca Extract, Camomile Extract, 1, 2-hexanediol, Disodium EDTA, Perfume

Muutenhan tässä on aika paljonkin hyviä aineita, sääli vaan taas, että juuri kukaan ei pidä tätä geeliä puolta tuntia kasvoillaan, jotta hyvät aineet ehtisivät vaikuttaa.

Kasviuutteita löytyy ainakin salkoruusu-, aaloe-, kamomilla-, rohtosammakonputki-, taikapähkinä-, vihreä tee-, pippuriruutapuu-, papaija-, ruskolevä-, parsakaali-, sitruuna-, ketokylmänkukka-, naava- ja vihannesportulakkauutteita. Näistä ainakin papaijalla on jonkinlaisia kuorivia ominaisuuksia.

Lisäksi geelin mainostetaan sisältävän hiilihapotettua vettä, joka nostanee sitruunan kanssa tuotteen happamuutta, mikä auttaa ihon kuorimisessa.

Kosteuttavina aineina on mm. propyleeniglykolia ja hyaluronaattia. INCI:n alkupään setrimoniumkloridi on antimikrobinen ja paremmin tunnettu ehkä kvattina, jota käytetään hiustenhoitoaineissa, se nimittäin pehmentää ja hoitaa hiuksia ja poistaa sähköisyyttä samalla kun se vaikuttaa tuotteen säilyvyyteen. Jäin miettimään onko sillä listan alkupäässä mainittuna jotakin muutakin "virkaa" tässä geelissä.
Kämmenselälle kokeiltuna iho vaikutti kuorinnan jälkeen pehmeältä ja sävykin oli tasaisempi. Alle kympin hintakaan ei ollut mikään katastrofi, varsinkin kun eBaysta ostaessa ei ollut erikseen postikuluja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!