maanantai 18. maaliskuuta 2019

Apuväline kosmetiikan valintaan/ostoon

Olen aiemmin kirjoittanut apuneuvoista värikosmetiikan (etenkin meikkivoiteitten) ja tuoksujen ostoon netistä. Postaukset löytyvät täältä ja täältä.

Mutta entäs sitten, jos olet ostamassa ihonhoitotuotteita, eikä INCI-lista sano sinulle yhtään mitään? INCI-listojenkin tulkintaan löytyy netistä oma apuvälineensä nimeltään Skin Carisma.

Täällä voit tutkia eri valmistajien tuotteita ja tuoteryhmiä, vertailla tuotteita ja katsella INCI-listoja, joihin on myös merkitty eri ainesosien käyttötarkoitus ja kuvakkeilla niiden huomioonotettavat negatiiviset ja positiiviset ominaisuudet.

Klikkaa kuva suuremmaksi.

Katso tästä linkistä esimerkkivertailu kahden tuotteen kesken: vertailtavina The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA ja The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%.

Sivusto antaa myös tuosta ensinmainitusta seuraavanlaisen analyysin:


Tuotetietoihin voit kirjauduttuasi tehdä omia muistiinpanojasi ja lukea muiden arvioita, sekä tarkastella INCI-listaa.


INCI-listassa on merkitty selkeästi suositukset ja varoitukset jne., kuten tässä alla eräs ainesosa on suositeltava rasvaiselle iholle, mutta sama ainesosa on taas sitten huono herkälle iholle.


Voit hakea tuotteita eri tavoilla, kuten ainesosan, merkin, tuotekategorian tai tarkoituksen (esim. anti-aging, cleanser, tms. mukaan:Tuotteet voit myös filtteröidä esimerkiksi halutun vaikuttavan aineen mukaan:

Voit myös analysoituttaa minkä tahansa INCI-listan:


Kokeilin syöttää analyysiin Dr. Hauschkan käsivoiteen INCI-listan, ja kas, tsydeemi heti löysi sen minulle ja analysoi ainesosat.

Kätevä nettisivu, josta löytää myös tuotteiden hinnat ja ostopaikat, kunhan säätää haluamansa valuutan sinne. Käykääpä kokeilemassa, mitä kaikkea hauskaa ja hyödyllistä sieltä löytyy!

4 kommenttia:

 1. Kiitos tästä! Tosi kiinnostava sivusto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin tämä oli todella loistava! Yhdellä silmäyksellä näet esimerkiksi INCIstä, onko siinä esim. komedogeenisia tai herkistäviä ainesosia tms., ilman, että täytyisi koko ajan plärätä jotakin teknokemian luetteloita.

   Poista
 2. Kiitos vinkistä, en ollut kuullutkaan tästä! Aiemmin olin käyttänyt cosdna sivua, mutta se ei kyllä ole noin monipuolinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cosdnakin on kyllä hyvä, mutta tosiaan, tässä on paljon enemmän ominaisuuksia. Joskin esimerkiksi joidenkin hintojen suhteen on vielä viilaamista, eikä SkinCarisma ilmeisesti esitä eBayn hintoja ollenkaan.

   Minäkin aloin pienellä hakemisella tekemään toivelistaa tulevaisuuden tarpeistani :)

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!