lauantai 4. marraskuuta 2023

Sephoran valikoimaa pilkkahinnalla?

 Piti tänään kirjoitella jostakin ihan muusta, mutta sitten silmiin osui seuraava nettisaitti, jossa hinnat ovat todella ihan käsittämättömän edulliset. Ihmettelin...


Kuvan voi klikata suuremmaksi.

Epätavallisen alhaiset hinnat eivät ole ainoa ihmettelynaihe...


Verkko-osoite ei näytä olevan Sephoran normaalia formaattia, mikä on esim. https://sephora.com, tai pääte on com'in sijasta maakohtainen, eli esimerkiksi täällä Saksassa .de. Tämän sivuston verkko-osoite on https://sephoraonlineds.shop/


Aloitussivulta löytyy pari muuta hälytysmerkkiä: vasemman yläkulman somelogot eivät johda muuta kuin kyseisille nettisivuille, ja kummastakaan (Faceboon & Twitter, joka siis nykyään on viestipalvelu X) ei löydy tämän putiikin sivuja. Sivun alalaidassa on vielä Pinterestin logo, joka ei vie edes Pinterestiin.

Oikeassa alalaidassa on nappi, jossa lukee "Trusted Store". Tällaista sertifiointisysteemiä ei ole, vaan tässä pyritään sekoittamaan nimike Trusted Shops -luottamusmerkintään, joka on oma brändinsä. Tässä vielä linkki brändin saksalaiselle arviosivulle. Suomenkielisenä sivut toimivat Trustpilotin alla (linkki), ja esimerkiksi sieltä kannattaakin tarkistaa arviot ainakin ennen oudommista verkko-ostospaikoista tehtäviä hankintoja.


Nappia kun painaa, avautuu ylläoleva ikkuna, josta ei tule hullua hurskaammaksi, sillä siinä ei ole linkkejä.

Sephoraonlineds löytyy kyllä hakemalla, mutta siellä ei ole arvioita.


Sivun alalaidassa lukee sephora.shop. all rights reserved. Haulla Sephora.shop. ei löydy mitään. Googlen logoa täppäämällä tulee kielivalinta, joka näkyy olevan aina englanti, tosin minun tapauksessani se on kirjoitettu saksalaisittain Englisch. Tätä ei näytä pystyvän muuttamaan. Automaattikäännös?


Kieliasultaan sivusto on huonoa englantia ja täynnä virheitä.

Kaiken huippuna sivuston Terms & Conditions -sivulta löytyy tämä:


Vapaa käännös:

Immateriaalioikeudet

"Käytäntömme on ryhtyä tarvittaessa asianmukaisiin toimenpiteisiin noudattaaksemme kaikkia asiaankuuluvia osavaltion, liittovaltion ja kansainvälisiä lakeja, jotka liittyvät materiaaliin, joka väitettävästi loukkaa mitä tahansa tavaramerkkiä, patenttia, ja kaikkia tai mitä tahansa immateriaalioikeuksia koskevaa lakia. Jos olet näiden oikeuksien haltija, ja uskot, että tarjoamme myyntiin tai tuomme saataville tavaroita tai palveluita, jotka loukkaavat näitä säännöksiä, lähetä sähköposti, joka sisältää seuraavat tiedot:...."

Narautin sivut Saksan Sephoralle laittamassani viestissä. Katsotaan, miten nopsaan ne häviävät netistä, koska kaipa Sephora tarttuu tähän huijaukseen.

4 kommenttia:

  1. No jopas ilmestys... Ei tässä muuta näy, ku että joku on aikeissa ratsastaa Sephoran mainetta ja myydä feikkejä sen nimellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Kas, kun näyttävät brändien nimet...

      Mulle tuli jokin aika sitten myös runsaasti joulukalenterimainoksia, osa sellaisia kosmetiikkakalentereita, joissa oli edullinen hinta ja brändien logot kuvissa häivytetty. Tosin esim. noissa kuvissa oli tuttuja pakkausten muotoja, jotka antoivat ymmärtää, että kalenterit sisältäisivät selektiivistä kosmetiikkaa.

      Huijaustahan nuokin olivat, tietenkin.

      Poista
  2. No huh huh, varmaan urkkivat ton kautta ostaessa korttitiedot. 😬🙄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Tuskin tekevät yhteistyötä noiden luottokorttifirmojen kanssa, vaikka logoja on taas koko sivun alalaita täynnä.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!