torstai 30. marraskuuta 2023

Kotiseutumatkailua (ruokakuvia)

Opiskeluaikainen kurssikaverini lähti tänään, ja me tosiaankin harrastimme "ulkomaanmatkailua" hänen täällä ollessaan, toisin sanoen Aachenin vanhan kaupungin ja joulutorin lisäksi kävimme kaksi kertaa Hollannissa ja eilen olimme illastamassa Belgian puolella Kelmisissä (La Calamine). Olo on ollut hiukan uuvahtanut tänään.


Brittieksäni sanoi aina Amsterdamin-aikoina, että hollantilaisilla on vain kaksi ruokalajia, joko kinkkua juustolla tai juustoa kinkulla. 

Koloniaaliaikojen takia sanoisin, että siellä on kolmaskin, indonesialainen riisipöytä (Rijsttafel), joka ei oikeastaan ole indonesialainen, vaan hollantilaisten näkemys asiasta. 

Senpä kävimme sitten syömässä Maastrichtissa paikassa nimeltä Kapulága. Hyvää oli, 12 ruokalajia, jotka voi nähdä ylläolevalta videoklipiltä.

Jälkkäri jäi kuvaamatta, siinä oli kookoskermassa kypsytettyjä banaaneja pandanilla.

Eilen piti tosiaan mennä Belgiaan syömään simpukoita. Paikaksi valikoitui Alt Keris, mutta kuinkas ollakaan, kun sinne saakka päästiin, simpukat olivat loppuneet. Piti siis syödä ihan jotakin muuta.

Molemmat saimme kaksi Amuse Bouchea, "suun ilostuttajaa".

Minulla oli alkuruoaksi Carpacciota.

Vieraani söi valkosipulivoissa tms. paistettuja portobelloja.

Pääruokana minulla oli fasaania...

...ja vieraani söi jotakin kalaa. Vähän hassu kuvakulma, kun kurkottelin pöydän toiselta puolelta.

Pääruoan kanssa tuotiin molemmille oma padallinen Gratin Dauphinoisea (tai Dauphinoista, kuinka se nyt taipuukaan).

Jälkiruoaksi tyydyin juustotarjottimeen...

...ja ystäväni ahmi vielä Poires Belle Hélène -annoksen.

Kyllähän tuolla taas eli, eikä ihan kaikki mahaan mahtunutkaan. Syönnin jälkeen köröttelimme tyytyväisenä bussilla kotiin Saksaan.

Pitää mennä vielä joku päivä sinne syömään ne simpukat, joista nyt jäimme paitsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!