sunnuntai 19. marraskuuta 2023

Skin1004 Madagascar Centella - korealaista kosmetiikkaa

Seikkailut alennusmyynneissä tuottivat taas saalista, ja hankin korealaisen Skin1004 -brändin Madagascar Centella -sarjan Hyalu-Cica Sleeping Pack -yövoiteen (tai -naamion) ja päiväksi saman sarjan Hyalu-Cica Water-Fit Sun -seerumin.


Molemmat sisältävät nimensä mukaisesti rohtosammakonputkea (Centella asiatica, cica). Yönaamiossa on sen lisäksi mm. glyseriiniä, kosteuttavaa polyglutamiinihappoa, ihoa hoitavaa glukonolaktonia, niasiinia, hyaluronihappoa, kosteuttavaa pantolaktonia, keramideja, melatoniinia (!!!), adenosiinia ja lukuisia kasvisuutteita. 

Melatoniini olikin yllättävä ainesosa. Yleensähän sitä käytetään unettomuuden hoitoon (ks. linkki edellä) suun kautta, mutta se on myös voimakas antioksidantti ja sillä on anti-inflammatorisia vaikutuksia iholla. Sen myös sanotaan stimuloivan kollageenin ja elastiinin tuotantoa, ja parantavan ihon kosteudensitomiskykyä.

Mielenkiintoista on, että melatoniinin metaboliitit iholla näyttäisivät suojaavan paremmin oksidatiiviselta stressiltä kuin itse melatoniini (lähde, englanniksi), ja oksidatiivista stressiähän aiheuttavat iholle mm. UV-säteet, ilmansaasteet ja muut ympäristölliset tekijät.

Itse voide on samean geelimäistä, joten aluksi jopa epäilin, että kosteuttaako se tarpeeksi, INCI:ssä kun ei oikeastaan paljoa ole perinteisiä rasvoja. Silti iho tuntuu vielä aamullakin hyvin kosteutetulta.

Seerumin ostin sitten lähinnä tuon aurinkosuojan takia, se on spf50 / PA++++. Lue täältä lisää aurinkosuojakertoimista ja PA-asteikosta. Tässä aurinkosuoja on kemiallinen.

Voi olla liioittelua, mutta minä käytän nykyään aurinkosuojaa läpi vuoden.

Tässä seerumissa on cican lisäksi mm. hyaluronihappoa, glyseriiniä, inositolia, adenosiinia, E-vitamiinia ja runsaasti eri kasvisuutteita. Inositoli, eli B8-vitamiini auttaa ihon kosteuttamisessa ja säätelee ihon rasvoittumista.

Itse seerumi on maitomaista, ja se on pakattu hygieeniseen pumpputuubiin. Tämä muuten käy ihan loistavasti primeristä!

Kiinnostuitko näistä tuotteista?

2 kommenttia:

  1. Mä tykkään tän sarjan tuotteista älyttömästi. Mitään huonoa en ole sarjasta kasvoille pistänyt. 😍 Toi aurinkosuoja on sellainen, että siitä jäi tuote, jota itsellä on aina varapakkaus jemmassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli itse-asiassa hiukan vahinko-ostos, vaikka nyt muistankin, että kirjoittelit tuosta aiemmin. Ihan hyvin toimii tosiaan meikin alla.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!