torstai 14. maaliskuuta 2013

Helppo savukalalaatikko

Tässä on nyt niin helppo ohje, että siinä ei paljoa aineksia tarvitse mitata.

Savukalalooda

savukalaa (savusilakoista tulee ihanaa, mutta niissä on hiukan perkaamista)
tuoretta tilliä
valkopippuria
suolaa
voita vuoan voiteluun

Munamaitoon 1 muna per 1 dl kermamaitoa.

Tähän vuokaan tein munamaidon 3:sta desilitrasta maitoa ja laitoin siihen kolme munaa. Savukalaksi ostin pari isoa kimpaletta ruijanpallasta kalatiskiltä.

Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Voitele vuoka. perkaa kalat ruodoista. Murusta vuoan pohjalle kalakerros. Sekoita munamaito ja lisää siihen mausteet (ole varovainen suolan kanssa, sillä kala on jo itsessään aika suolaista) ja kaada se kalamurujen päälle. Hienonna tilli ja ripottele se vuokaan tasaisesti.

Paista uunissa n. 30 minuuttia (kunnes munamaito on hyytynyt).

Savukalaa vuoan pohjalle....

...maustettu munamaito ja tillisilppu päälle, mukaan voi laittaa  myös ryöpättyä ja hienonnettua pinaattia, siitä kala tykkää myös....

Valmista tuli, eikä paljon helpompaa enää voisi olla  - herkullista!!!!!

Tarjoile loora vaikka vihersalaatin ja etikkapunajuurten kanssa. Nam, että olikin hyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!