torstai 22. elokuuta 2013

Apuja (joulu)lahjatuoksujen ja partavesien valintaan ja ostoon

Koska joulukin luuraa jo muutaman kuukauden päästä, niin ajattelin esitellä hiukan tarkemmin Fragrantica-sivuston netissä. Tämä sivusto on erittäin kätevä jos harkitset vaihtoehtoa nykyiselle tuoksullesi, tai miesten partavedelle. Tai jos lempparisi valmistus on lopetettu tai sen saanti muuten vaan kiven takana.

Otetaanpa esimerkiksi Diorin miestentuoksu Fahrenheit. Haepa se käyttäen hakukenttää tuolta Fragrantica.com'in sivustolta. Avautuu tällainen näkymä. Tuoksu on analysoitu sivulla aika hyvin, mutta tärkeämpi uuden tuoksun valinnassa on vasen kolumni, jossa on tuoksuja, joista Fahrenheitin ystävät ovat myös pitäneet.

Lisäksi sivun keskivaiheilla on hintoja, joilla tuon tuoksun saa eri nettikaupoista. Sekin aika kätsy lista. Kivaa on myös se, että sivulla on kerrottu kyseisen tuoksun historia ja sen luojat. Samaten käyttäjäarvioita löytyy.

Otetaanpa toinen esimerkki. Tykkään kovasti Givenchyn Organzasta. Ennenkuin eksyin Fragrantican sivuille, olen käyttänyt vasemman kolumnin ehdotelmista YSL:n Opiumia, Chanel 5:sta, Diorin Poisonia, Bulgarin Jasmin Noir'ia, Diorin Dunea, Guerlainin Samsaraa ja Shalimaria. Aika hyvin sopii kuvioon.

Jos siis tiedät edes yhden lahjan saajan lempituoksuista, tämän sivuston avulla on mahdollisuus löytää uusi tuoksu, joka miellyttää saajaa eikä jää käyttämättä.

Kuinka monelle sivusto on tuttu?3 kommenttia:

 1. Fragrantica on todella hyvä :) jonkin aikaa olen siellä maleksinut etsimässä niitä Täydellisiä tuoksuja. Hajuvedet kun ovat niin vaikeita, vain jokusta voi nuuhkia ostoksilla ollessa, että saa todellisen kuvan (minun päätä jopa särkee useammat)
  Olen tässä kuunnellut tätä buumia miten Neroli on aivan ihana! Niin... voihan se olla mutta jos kotona kysytään miksi sinä haiset kissankuselta, tietää ettei se sovi ;) En tiedä mikä ihossani on monet hajuvedet muuttuvat ihan kummallisen tuoksuiseksi, jotkut ovat aivan liian makeita ja toiset taas pistäviä, eräs hajuvesi esim. rupesi haisemaan (aivan oikea sana) mädäntyneelle lihalle, eikä tuotteessa mitään vikaa ollut, annoin pois ja ystävä käytti onnessaan. Mieheni on ostanut hajuvesiä tasan 6 kertaa ja onnistunut joka kerta, mitä ihmettelen itse suuresti. Itse jos ostan kokeilematta paria kertaa (siis eri päivinä) on vähintää puolet ollut täysiä susia minulle.
  -nina-

  VastaaPoista
 2. Neroli on kyllä hyväntuoksuista, minulla on eteeristä neroliöljyä, jota joskus sekoitan hajustamattomiin voiteisiin.

  Se on kyllä aika jännä juttu, miten tuoksu muuttuu iholla. Myös ruokavaliolla on merkitystä.

  VastaaPoista
 3. Tuoksujen muuttuminen voi johtua joskus hiivastakin (vaikka ei muuten vaivaisi) itse tiedän kyseisen vaivan olevan tulossa, kun iho tuoksuu miedosti hapanimelältä. Mutta en tiedä, erään kerran Sokoksen tuoksuosastolla myyjä tinkasi väen väkisin tuoksun olevan juuri kuin minua varten tehty ja sanoin jo valmiiksi etten usko. Myyjän ilme oli mahtava, kun tuoksu muuttui todella pistäväksi :)
  -nina-

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!