Englantilainen Fish Pie
200 g savukalaa, esim. ruijanpallas on hyvä
200 g kiinteää, valkolihaista kalaa fileoituna ja ruodot poistettuna
200 g lohifilettä, ruodot poistettuna
6 dl maitoa - 5 dl kastikkeeseen ja 1 dl perunoiden murskaamiseen
25 g maisijauhoja (Maizena)
1 (-2) iso rkl sinappia
500g jauhoisia perunoita kuorittuina, keitettyinä ja murskattuna VOIN ja 1 dl MAIDON KANSSA (sama määrä valmista muusia on myös OK, maidon voi silloin jättää pois mutta käytä voi)
25 g voita - perunoiden murskaamiseen
hiukan raastettua muskottipähkinää
100 g kuorittuja, keitettyjä jättikatkarapuja tai tiikerirapuja
140 g pakasteherneitä
4 ketettyä kananmunaa kuorittuna ja lohkottuna
pieni kourallinen silputtua persiljaa
pieni kourallinen silputtua tilliä
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa, mustapippuria myllystä/valkopippuria
tarjoiluun sitruunanlohkoja
Laita uuni lämpiämään 200 C.
Kuutioi kala parinsentin kuutioiksi, laita kuutiot laakeaan pannuun ja kaada 5 dl maitoa sinne mukaan. Anna poreilla miedolla lämmöllä 5-8 minuuuttia. Ota pois hellalta (kala kypsyy nopeasti) ja ongi kalanpalat seoksesta pois.
Sekoita pannulle jääneeseen maitoon sinappi ja pieneen vesitilkkaan liuotetttu maissijauho. Kuumenna uudelleen koko ajan sekoittaen kunnes seos on kastikemaista ja sileää.
Murskaa perunat (ei tarvitse välttämättä tulla ohan sileää) lopun maidon ja voin kanssa. Lisää raastettua muskottipähkinää ja sekoita.
Lisää kala, herneet ja ravut kastikkeeseen, mausta. Jaa munanlohkot neljään annosvuokaan (tai laita ne yhden ison vuoan pohjalle tasaisesti). Kaada kastike munanlohkojen päälle. Lusikoi tai pursota perunamuusi kauniisti peittämään kastike ja laita vuoat uuniin keskitasolle 20-30 minuutiksi niin, että pinta ruskettuu.
Tarjoa salaatin kanssa. Annosvuoat voi laittaa laakealle lautaselle ja vuoan viereen salaatinlehtiä, kurkkua ja tomaattia ja sitruunanlohko.
On varmaan hyvää täytyy koklata:)
VastaaPoista