perjantai 9. elokuuta 2013

Kosmetiikkahuijausta ja muuta juttua

Bloggari, joka julkaisee mm. ruokaohjeita ei yleensä puhu mitään ns. fastfoodista. Joka on tietty pääsääntöisesti roskaa. Tämä on myös minun mielipiteeni.

En syö paljoakaan leipää ja valkoinen leipä on aikalailla nounou. Mutta: minulle on yksi fastfoodpaikka yli muiden, ja suuri herkkuni siellä on - ööh...patonki, joka on täytetty Jarlsberg-juustolla ja kinkulla. Juuri sellaisella vaalealla kinkulla, jota voi saada esim. Ranskassa. Paikka on EAT. Yksi sellainen löytyy esimerkiksi LHR:lta, mutta tuoreita patonkeja ei siellä näy ennen klo 11 am. Ostan usein lennolle mukaan.Tänään oli myös Waitrosen upeita, isoja marjoja jälkkärinä.
Eilen illalla kävimme ystävättäreni kanssa Brown'silla illastamassa. Tältä kivalta ravintolaketjulta saa pieniä kirjasia, joiden lehdillä on esitelty yksi kuuluisa coctail per päivä. Sivu toimii voucherina, jolla kyseisen coctailin saa sinä päivänä yhdellä punnalla.Ruoka on myös hyvää ja hinta-laatusuhde loistava, joten voin suositella.

Onko muuten kukaan tutustunut ruotsalaiseen sarjaan Björk & Berries? Lumenen ruotsalainen kilpailija? Kuulin siitä nyt ensimmäistä kertaa, ja sarja tuntuu enemmän keskittyvän muuhun kuin värikosmetiikkaan. Ostin käsi- ja kynsivoiteen ja olen aikalailla siihen tykästynyt - niin, ennenkuin luin INCI-listan läpi suurennuslasin kanssa.

Sarja ei väitä olevansa orgaaninen, mutta Karma Hands -voiteen pakkauksessa kuitenkin korostetaan sen sisältävän orgaanista kurkkua ja koivua. Sen myös mainostetaan sisältävän vitamiineja, mantelivoita ja orgaanista rypsiöljyä. pikkuriikkinen teksti sitten paljastaa kaikkea muutakin. Parabeeneja en siinä nähnyt, mutta hydrattua kasvisrasvaa kylläkin. Silikonia myös ja glyseriiniä varsin ylhäällä listassa. Pieni pettymys.
Vielä suurempia kosmetiikkapettymyksiä seuraa. Tullessamme dinneriltä kadulla oli aika aggressiivisia kosmetiikkamyyjiä. No, otimme näytteet ja kävimme kuitenkin sisälläkin katsomassa, sillä tämä sarja  - Orogold  - kiinnosti minua. Se on japanilainen sarja, jonka ainesosana on kulta. Katsokaapas nyt sitten tämän 24K Moisturizing Day Creamin ainesosalistaa. Japanilaiset kosmetiikkasarjat ovat yleensä hyviä, mutta tässä...hmmm, tehkääpä omat päätelmänne luettuanne seuraavan jutun.


Eipä se hirveästi eroa minkään marketituotteen sisällysluettelosta. Hinta oli vaan sitten £300.00, josta siis piti riittää pariksi vuodeksi. Tässä herää vain se epäilys, että miten se säilyy niin pitkään? Netistä esimerkiksi Amazonista hakemalla kyseisen merkin tuotteita saa halvemmalla. Tässä erään toisen bloggarin mielipide.

Vielä voisin lisätä, että trampattuani päivän kaupungilla iho varmaankin oli pölyinen, mutta myyjä laittoi kuorintavoidetta käsivarteni sisäpinnalle ja kauhisteli sitä mustaa mönjää, joka siitä lähti. Samaten silmänympärysvoidetta laitettiin toisen silmäni alle ja sitten myyjä ihasteli, kuinka sileä ihosta siinä tulikaan. No aivan varmasti pelkkä pyyhkäisy käsivoiteella tai veteen kostutetulla sormellakin olisi riittänyt. Mitä huijausta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!