perjantai 30. elokuuta 2013

Mistä tietoa meikkivalintojen tueksi?

Maleksin tänään erään tavaratalon kosmetiikkaosastolla ja kokeilin erilaisia meikkejä kädenselkääni ja hajuvesiä eri pahviliuskoille. Tuli himo ostaa eräs huulipuna, mutta ei, en juuri koskaan tee ostoksia ihan noin vaan ottamatta jostakin selvää miten se oikeasti toimii. Vaikka uskaltaisitkin pyyhkäistä paperilla testeripunan pään puhtaaksi ja sivellä sitä omille huulillesi, ei se ole sama kuin sitä käyttäisi muutaman päivän todetakseen onko se hyvä vai huono  - siis juuri sinun mielestäsi.
Nyt en puhu siis värien valinnoista vaan lähinnä siitä, vastaako se ainesosiltaan ja esim. kestävyydeltään sinun odotuksiasi. Tosin huulipunan värikin voi eri ihmisten huulilla muuttua päivän mittaan, kuten myös tuoksut muuttuvat eri ihmisten iholla, kuten totesimme jo taannoisessa postauksessa.

Netistä voi hakea tietoa kosmetiikkabloggareiden blogeista, muunmuassa. Mutta nämä katsaukset yleensä tarjoavat vain juuri sen henkilön mielipiteen asiaan, ja se mielipide saattaa hyvin olla sponsoroitu sellainen. Jos blogia sponsoroi tuotteillaan jatkuvasti jokin taho, ei bloggari varmaankaan halua lopettaa tätä suhdetta ihan tyrmäävillä arvioilla.

Minä haen tietoa monestakin paikasta. Niin blogeista kuin esimerkiksi luottosaitiltani Makeupalleysta. Pidän tästä saitista siksi, että siellä näkyvät niin arviot, kuin arvioijien määrä, yleisarvosana ja vielä kuinka monta prosenttia arvioijista ostaisi tämän tuotteen uudelleen. Jos arvioita on vaikka likemmäs sata, se alkaa jo olla aika luotettavaa trenditietoa ja voit myös arvella, että siinä tapauksessa on aika epätodennäköistä, että itse pettyisit ko. tuotteeseen.

Paula's Choice -sivustolla ja Totalbeauty.com -saitilla on myös laajassa skaalassa kosmetiikka-arvioita. Suomenkielisistä löytyy esim. Beautify. Kosmetiikan ainesosista ja kosmetiikasta yleensäkin löytyy tietoa täältä. Cosmeticsinfo kertoo aika kattavasti mitä aineita esimerkiksi meikkivoiteessa käytetään, mistä aine tulee ja miksi sitä tarvitaan. Makingcosmetics on myös saitti, josta löytyvät kaikki INCI-listojen merkilliset termit ja aineiden käyttötarkoitus. Itse asiassa tämä on kosmetiikan ainesosien myyntisivusto, josta myös selviää suuntaa-antavasti, miten kallista joku aine esimerkiksi ostamassasi ryppyvoiteessa on ollut. Täältä löytyy myös reseptejä omatekoiseen kosmetiikkaan.

Näillä jo pääsee aika pitkälle minimoimaan meikkiostospettymyksensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!