lauantai 17. elokuuta 2013

Punajuuri-sinihomejuustopaistos

Huh, olin ihan unohtaa ottaa kuvan.... Minulle oli eksynyt jääkaappiin punajuuria suurinpiirtein kokonaisen komppanian tarpeiksi. Siis sellaisia keitettyjä punajuuria, joita löytää vihannestiskeiltä valmiiksi keitettyinä ja vakuumissa.

Tuoreet punajuuret voi kyllä ihan omin kätösinkin keittää miedossa suolavedessä tätä ohjetta varten. Pese ne ensin ja katkaise naatti hiukan itse juuren yläpuolelta, äläkä katkaise juuren kärkeä vielä tässä vaiheessa. Keitä kypsiksi ja kuori vasta hiukan jäähtyneinä. Tässä voivat näpit hiukan värjääntyä, joten voi käyttää vaikka suojakäsineitä kuten minä. Allaoleva ohje on yhdelle suursyömärille tai kahdelle normaalinälkäiselle.

Punajuuri-sinihomejuustopaistos

6 isoa keitettyä punajuurta
pala Aurajuustoa (voit myös käyttää vuohenjuustoa, tai vaikkapa fetaa)
1 dl kermaa
suolaa, pippuria, (cayennepippuria)

Laita uuni lämpiämään 180 C. Lohko punajuuret laakeaan vuokaan, ripota niille suolaa ja pippuria myllystä (jos käytät sinihomejuustoa ja haluat hiukan potkua, ripsauta cayennepippuriakin mukaan). Murustele mukaan juusto ja pöyhi seos niin, että maut tasaantuvat.

Kaada kerma päälle ja paista uunissa n. tunti. Hätäisimmät voivat lisätä lämpöä ad 200 C tai ylikin, ja ruoka valmistuu nopeammin.

Tarjoile vaikka salaatin kanssa. Tätä helpommaksi ei enää kokkaaminen voi mennä!

Meillä syödään vielä huomennakin punajuuria, mutta tällä kertaa vuohenjuuston kanssa, sillä niin paljon niitä punajuuria siis kaapista löytyy.


Ei, ei ole palanutta  - kännykän kamera vaan hiukan vääristää väriä näin illan hämärässä.

Niin, voihan tämän tehdä muistakin juureksista. Miten olisi lämmin feta-rosolli? Jos siitä rosollista nyt kuitenkin jätettäisiin silli, maustekurkku ja ehkä sipulikin pois. Tai voisihan se sipuli siinä ollakin mukana. Hyvinhän se fetan seurana menisi sekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!