tiistai 31. tammikuuta 2017

Tiistaita

Täällä oli pitkä ja kuiva kausi, joskin aika kylmää. Kylmin talvi kolmeenkymmeneen vuoteen, sanovat. Eilen pikkupakkanen sitten loppui ja sen jälkeen onkin tullut vettä kuin saavista kaatamalla.

Osa Tinguelyn suihkulähteen vettä ruiskuttelevista elementeistä on ollut isojen jäävuorten peitossa. Tässä pikanäpsäisy ratikan ikkunasta, kun menin aamulla töihin. Illalla töistä tullessa jäämöhkäleet olivat sulaneet jo puoleen kokoonsa.

Jos kaatosateesta nyt sitten jotakin hyötyä oli, niin kaupungilla ei ollut illemmalla tungosta juuri lainkaan. Joskin minäkin aloin miettiä, että oliko se nyt niin ihanaa siinä kosteudessa siellä aikaansa viettää. Tässä kuitenkin muutama tunnelmakuva leipomoiden ikkunoista.




Ensi viikonloppuna pitäisi taas olla Lontoossa. nyt lennän kyllä Baselista, maksoi mitä maksoi (ja se maksoi!). Olenko mahtanut kertoa tästä Baselin kentästä? Pieni ja mukava, kuitenkin kansainvälinen kenttä, jota nimitetään Euroairportiksi, koska se palvelee niin Saksan Freiburgia, Ranskan Mulhousea ja Baselia  - ja on rakennettu Ranskan maaperälle. Kerrankin kunnon kansainvälistä yhteistyötä! 

Terminaalirakennuksesta pääsee eri ovista eri maiden puolille, ja joskus voi olla niin, että kun lenttät vaikka Baselista Lontooseen, on sinun mentävä tsekkaamaan itsesi sisään vaikkapa Saksan sektorilta. Itse sektoreita ei ole mitenkään kovin näkyvästi eroiteltu, mutta jos oikein tarkasti katsoo, niin ne kyllä huomaa.







Lähileipomon (tai siis yhden niistä) ikkunaa...

2 kommenttia:

 1. Onpa erikoinen lentokenttä :O

  Ranskassa aikoinaan käydessäni rakastin nyhjätä nenä kiinni leipomoiden ja sokerileipureiden ikkunoissa kuin pikkukakara :) Nykyään olen sokerin hylännyt (en toki leipomoiden ihailua!), mutta hyvä leipä maistuu aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään leipomoiden ikkunoista! Välttelen kuitenkin viljoja, mutta en ole niidenkään suhteen ihan ehdoton :)

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!