Jokatapauksessa tämän viikonlopun ruokaohje on aika selkeä: tarvitaan keitettyjä punajuuria, kermaa, mausteita ja Aurajuustoa.
Tämä ohje on hiukan kuin lihapullat, universaalinen, ja kaikilla on oma variaationsa! Minulla siihen kuuluvat valmiiksi keitetyt punajuuret (joita saa vakuumissa Suomessakin, sillä keittely ja kuoriminen todellakin sotkevat sekä kädet, että keittiön!).
Kuutioita, suikaleita, tai mitä onkaan - sekoita ne Aurajuuston (tai minkä tahansa sinihomejuuston) kanssa, lisää mustapippuria ja kermaa (minä lisään myös cayennea, joka korostaa sinihomejuuston makua). Voilá - herkku uuniin 200C ja palttiarallaa tunteroisen.
Ja herkku on valmis!
Kirurginhanskat & kuoriminen tiskialtaassa. En ole koskaan onnistunut sotkemaan keittiötä enkä käsiäni näin. Ostan aina tuoreita punajuuria pussissa, ja valmistan milloin milläkin tavalla. Uunipunajuuria en edes kuori, pesen vain harjalla, lohkon, pyörittelen oliiviöljy-suola-hunaja-pippuri-inkiväärisose-timjami-seoksessa ja paistan uunivuoassa. Toimivat hyvin lisukkeena oikeastaan minkä tahansa kanssa.
VastaaPoista