keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Kynsiasiaa

Minulla on ollut aina aika hauraat ja helposti liuskoittuvat kynnet. Nyt tosin viime aikoina ne ovat kasvaneet kohinalla ja olen saanut suorastaan manailla niitä lyhennellessäni, koska minkään sortin "ase" ei tunnu purevan. Ei viila, ei leikkuri, eivät sakset. Jäin pohtimaa, mistä tämä muutos voisi johtua.

Ensinnäkin kynsien hauraus saattaa johtua raudanpuutteesta. Nyt olen varmaankin toista vuotta syönyt Multibiontaa (Bootsilta), jossa on hivenen rautaakin.


Syön aika paljon kalaa, käytän teollisia määriä käsivoidetta (ja rasvaan kädet aina sormenpäitä myöten, enkä revi kynsinauhojani, sillä ne ovat sitä varten olemassa, että suojaavat kynttä. Käytän myös aina aluslakkaa, joka on merkiltään Nailtiques. Lakka on proteiinilakkaa, joka suojaa kynttä. Toki kynsiäään voisi muutenkin suojata, kuten käyttämällä kumikäsineitä siivotessa tai tiskatessa, mutta se on jäänyt nyt vähemmälle, koska en juurikaan nykyään tee kumpaakaan.

Kun vuosi sitten katkaisin koipeni, tuli ravintoon lisää MSM. Päättelin, että jos sitä annetaan ravihevosten koilivaivoihin, niin se kelpaa kyllä minullekin. Noin teelusikallinen päivässä menee aamusmoothien kera. Tässä aamusmoothiessa on runsaasti (n. 200 g) marjoja per laaki.


Ruoka on proteiinipitoista, mutta kollageenilisääkin käytän usein. Plus sitten tuo BioSil! Tai silica yleensäkin.

Olen ostanut BioSiliä iHerbistä. Se sisältää kollageenigeneraattoria, koliinistabiloitua silicaa, joka on imeytyvässä muodossaan. Tämä aine vaikuttaa luiden luutumiseen, ihon, kynsien ja hiusten kuntoon ja sen arvellaan niin parantavan immuunipuolustusta sekä jopa toimivat Alzheimerkin taudin riskiä vähentävästi.

Asiaa ei tietty ole Alzheimerin taudin kannalta tutkittu tarpeeksi, mutta yleensäkin silica vaikuttaa niin moneen paikkaan elimistössä ja eittämättä auttaa pitämään ihmisen tukirakenteita yms. kunnossa, niin miksikäs ei?

Tässä siis pientä analyysia näistä vahvoista kynsistäni ja niihin vaikuttaneista asioista. Onhan se tietty ärsyttävää, kun ei kynttä saa pillään ilveellä poikki, ja tuntuu kuin niitä pitäisi olla jatkuvasti lyhentelemässä ja viilailemassa, mutta onhan sekin kiva, etteivät kynnet ole enää ihan nysät!

9 kommenttia:

 1. Mulla on raudan lisääminen ravintoon tuonut kynsiin vahvuutta, ne olivat jo muuttuneet sellaisiksi urautuneiksi "mummokynsiksi" mutta nyt aloitettuani viime vuoden loppupuolella syömään nokkostabletteja, ihan kuin kynnet olisivat vahvistuneet ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kylllä jännä, miten pienillä muutoksilla saa paljon aikaan!

   Poista
 2. Mielenkiintoinen postaus. Minulla on ohuet kynnet, tahtovat repeillä herkästi. Ei auta biotiini, ei MSM. Hemoglobiinikin oli viimeksi 140, eli rauta ei auttane asiaa. Kynsissä on pystysuoria uria, joiden kohdalta kynsi sitten usein repeää.
  Osaatko sanoa mikä olisi vikana tai auttaisi tälläisten paperiveitsikynsien kanssa? Ohuet ja terävät kynnet ovat hankalat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaivelin hiukan asiaa lisää, ja tässä muutama kikka kokeiltavaksi:

   Kaikissa kynsilakoissa on kuivattavia ominaisuuksia ja aineita joten vanha kynsilakka kannattaa poistaa aina kun se alkaa kulua pois kynsistä. Ihan yhtä tärkeää on myös antaa kynsille aikaa hengittää lakkauskertojen välillä. Tällöin käsiä (ja kynsiä) tulee rasvailla ahkerasti. Aina käsipesun jälkeen käsivoidetta!

   Kannattaa myös kokeilla Nailtiquesin aluslakkaa, mutta sitäkään en laita suraan paljaalle kynnelle, vaan laitan ensin hyvin imeytyvää käsivoidetta, kuivatan sitten ja pyyhin ylimääräiset pois ennen pohjalakan levitystä. Toimiii vähän kuin primeri tasoittaen kynttä.

   Poista
  2. Iso kiitos! 💖
   Otanpa vinkit käyttöön, täytyykin hankkia tuo Nailtiquesin aluslakka. 😊

   Poista
  3. Nailtiquesin lakkoja tarvitaan oikeasti kaksi: Se kovettava no 2, ja sitten välillä (ettei kynsi kovettuisi ihan lasimaiseksi ja katkeilisi sitä myötä), ylläpitävä no 1. Täältä olen todennut saavan noita halvimmalla (sivun alaosassa on kuvaus lakoista ja niiden käytöstä), puolalainen myyjä ja myy eri pullokokoja, halvat postit:

   http://www.ebay.ie/itm/NAILTIQUES-Nail-Protein-FORMULA-1-2-3-2-Plus-/282323545023?var=&hash=item41bbcb6bbf:m:m3o4hfen_CW-i38SBH7uYlA

   Poista
 3. Täytyyki kokeilla rautaa itse kun kynnet mennyt tosi huonoon kuntoon nyt

  VastaaPoista
 4. Perinteisesti minulla olleet vahvat kynnet. Viime aikoina olen huomannut muutosta. Liittyneekö ikään tai siihen että olen melkein lopettanut maidon juomisen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvinkin olla. Luontaista kalsiumia saa kyllä muualtakin. Miksi olet maidon juonnin lopettanut, jos saa kysyä?

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!