torstai 8. maaliskuuta 2018

Pääsiäispupuja

Aamuisin kun menen odottelemaan ratikkaa mennäkseni töihin, liimaudun yleensä yhden lähileipomoni ikkunaan katsellakseni päivän leivonnaisia. Täältä saa ns. "pullaa", sen eri muodoissa ja hauskuudekseni pullien muodot ovat kausiluontoisia. Siinä missä syksyllä oli tarjolla hiiren tai siilin mallisia, on nyt - tietenkin - pääsiäispupuja, pääsiäisen odotuksessa. Tässä jauhopeukaloille malleja!

Hyvinsyönyt pääsiäispupu.

Pääsiäispupu valmiina loikkaamaan!

Herkutellut pääsiäispupu.

Viimeisestä tulisi varmaan aika hieno rahkapiirakka, joka sopisi pääsiäiseen! Nyt täyte oli jonkinlaista vaniljakiisseliä. Se vaan jotenkin harmittaa, ettei täkäläisissä pullissa ole suomalaiseen tapaan kardemummaa taikinassa mausteena. Eikä täältä taida pahemmin edes (jauhettua) kardemummaa saadakaan mistään. Minusta se kun kuuluu pullaan.

*****
Mistä tuleekin mieleen, että istun Baselin Euroairportin business loungessa syömässä lihapullia. Onko maailmassa paikkaa/maata, mistä ei saisi lihapullia?

5 kommenttia:

 1. Onpa kivoja pullia. Kiitos vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös nyt täällä "pullamuodin" nähneenä sitä mieltä, että suomalaistenkin pullien muotoilussa voisi käyttää vähän mielikuvitusta.

   Oh, kun muutan takaisin Suomeen, niin haluan kunnon pikkupullan tai viipaleen pitkoa, jossa tietty on kardemummaa mausteena. Niin yksinkertainen voi olla työnomadin ilo!

   Poista
 2. Jaa niin, tuolla viimeisellä pullapupulla on muuten tummasta suklaasta tehdyt suu ja silmät!

  VastaaPoista
 3. Onpa hauskoja noi pullat! Oispa Suomessakin tollasia.

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!