perjantai 9. maaliskuuta 2018

Ihmeellinen kasvonaamio

Nizzaan päästiin Easyjetin avustuksella, ja muutamalla kymmenellä Sveitsin frangilla. Tämä on  se hyvä puoli maailman keskipisteessä asumisesta. Olen yleensä asunut Hotel Aston la Scalassa Massenan puiston vieressä, mutta nyt halusin edullisemman vaihtoehdon, eli jo aiemmin tuntemani Hotel Wilson valikoitui asuinpaikaksi. Suosittelen lämpimästi, ihana omistajaporukka! Hyvällä paikallakin vielä, pieni kävelymatka lentokenttäbussin pyssärille, joka oli muuttunut sitten viimenäkemän. Bussiaseman tilalle on kuulemma tullut puutarha, informoi minua hotellin isäntä. Pitää käydä katsomassa.

Alpes Maritimes.
Mutta asiaan. Kävin Monoprix'ssä ja ostin muun muassa kasvonaamioita, sillä olen ajatellut nyt itsekin panostaa niihin. Osa on taannoisen arvonnan palkinnoiksi (huom. SariBP, saat juurikin tämän naamion, sori pilata ylläri...).




Naamiopussukassa siis on "seerumi" ja arkkinaamio. En itse kauheasti pidä näistä limaisista kangasnaamioista, ja muistaisin, ettei tykkää Sarikaan, mutta kokeiluun tämän nyt saat, koska aika hyvältä tuntuu! Seerumikin on enemmänkin voidemainen emulsio, kuten kuvasta näkyy. Kuvat on otettu hieman huonossa valaistuksessa...

Ja sitten INCI:

Sérum : Aqua, cetyl ethylhexanoate, cetearyl alcohol, glycerin, olive oil peg-7 esters, methyl propanediol, carbomer, ascophyllum nodosum extract, xanthan gum, phenoxyethanol, epilobium angustifolium flower/leaf/stem extract, portulaca oleracea extract, parfum, disodium edta, butylene glycol, 1,2-hexanediol, lonicera, japonica flower extract, zanthoxylum piperitum fruit extract, citrus paradisi fruit extract, centella asiatica extract, betula alba bud extract, corylus avellana bud extract, olea europaea bud extract juglans regia leaf extract, propanediol, sodium ascorbyl phosphate, sodium hydroxide. Masque : Aqua, glycerin, xanthan gum, dipentaerythrityl hexa c5-9 acid esters, cetyl ethylhexanoate, butylene glycol, carbomer, phenoxyethanol, ascophyllum nodosum extract, neopentyl glycol dicaprate, polysorbate 80, glyceryl stearate, epilobium angustifolium flower/leaf/stem extract, portulaca oleracea extract, 1,2-hexanediol, lonicera japonica flower extract, zanthoxylum piperitum fruit extract, citrus paradisi fruit extract, hydrogenated lecithin, dimethicone, sucrose palmitate, citrus aurantifolia fruit extract, fragaria vesca fruit extract, vaccinium macrocarpon fruit extract, acer saccharum extract, sodium hydroxide, parfum, disodium edta, dipotassium glycyrrhizate, ceteth-10, ceteth-20.

Tuo aasialainen ruttojuuri (Centella asiatica eli gotu kola) näkyy nyt kummittelevan näissä naamioissa ja mitä ilmeisimmin sillä onkin oikeasti ihoa kosteuttavia ominaisuuksia. Poimin tästä myös glyseriinin ja oliiviöljyn "hyviksinä" Lisäksi on mm. solmulevää (Ascophyllum nodosum), joka on voimakas antioksidantti. Koivua, maitohorsmaa, portulakkaa, kirjokuusamaa, setsuaninpippuria (???!), euroopanpähkinäpensasta, villiä mansikkaa, limettiä, karpaloa ja greippiuutetta myös löytyy.

Jeh, tämän luetttuani ja naamion juuri iholtani poistettuani alan olla myyty. Toimii hyvin, eli ostanpa muutaman kotiin viemisksikin!

2 kommenttia:

  1. Tuo centella Asiatica (voi löytyä myös nimellä madecassoside) on itseasiassa suomalaiselta nimeltään Rohtosammakonputki. Se hillitsee tulehdusta, rauhoittaa ihoa, parantaa haavoja ja sillä on anti-inflammatorinen vaikutus, sopii siis erittäin hyvin esim. epäpuhtaalle iholle. Aasiassa tätä on käytetty tuhansia vuosia lääkekasvina, ja nykyisin on ainakin Koreassa paljon käytetty ihonhoitotuotteissa..

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!