sunnuntai 14. tammikuuta 2024

Tylsä sunnuntai

Olen ollut jo toista viikkoa flunssassa. Ihme räkätauti. Keuhkot ovat kuin tulessa ja paperinästyykipakkauksiakin on mennyt ihan kiitettävästi. Kaikki vapaa-aika on kulunut sängynpohjalla. Kuumetta ei ole, ja jos olisi, olisi tämä tautikin ehkä mennyt nopeammin ohi. Eikä tämä ole koronaa. 

Naapurit taitavat kohta hermostua tähän yskimiseen.

Kätköistäni löytyi Irlannista tuotu Benylin-paketti, jossa on parasetamolia ja pseudoefedriiniä sisältäviä tabletteja (yötabletissa on difenhydramiinia pseudoefedriinin sijaan), joilla nokka aukeaa aika hyvin. Kävin sen paketin kanssa apteekissa, ja sain vastaavaa Wick-merkkistä.


Tosin eihän noitakaan voi kaksin käsin vetää pidempää aikaa. Tuon difenhydramiinin takia noita ei taida saada Suomesta? Linkki vie Iltalehden juttuun aiheesta.


Sain sentään kokattua jotakin tänään. Kostoksi flunssavirukselle syntyi aika tulista katkarapunuudelia, johon meni tavanomaiseen tapaan yksi punasipuli, kaksi makeaa paprikaa ja pieni kesäkurpitsa pannulla paistettuna. Siis niiden nuudelien ja katkarapujen lisäksi.

Kaupasta ei sitten mittavan pastavalikoiman keskeltä löytynyt suosimiani munanuudeleita, joten ostin kaksi pakkausta instant-nuudeleita. 


Seos maustettiin Panang-currytahnalla ja laimensin makua kookoskermalla. Katkaravut unohtuivat kuvasta, kuten myös se kookoskerma.


Hieman ruskeaa kookossokeria pehmensi makuelämystä ja voin sanoa, että tukkoinen nenä aukesi kyllä aterian jälkeen hyvin näillä mausteilla.

Mukavaa sunnuntai-iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!