torstai 18. tammikuuta 2024

Saksan lumikaaos ja vähän erilainen lohikeitto

Jos on ollut paljon lunta siellä Suomessa, voin kertoa, että niin täällä Saksassakin (linkki vie Iltasanomien uutisointiin aiheesta). Tosin nyt pari päivää sää on ollut kuten "normisää" Suomessa talvella, vaan se kun ei ole normaali sää täälläpäin. Eilen leijaili lumihiutaleita taivaalta, mutta mitään varsinaista pyryä ei ainakaan täällä ollut.

Silti tänä aamuna oli liki pohkeisiin saakka lunta, ja kuten eilen, ei tänäänkään julkinen liikenne toiminut. Koulut ja lastentarhat lienevät myös kiinni ainakin eilisen ja tänään, varmaan sama huomenna, koskien näitä kaikkia.

Eilinen tilanne.

Mikä eniten ihmetyttää on se, että teitä ei ole pahemmin aurattu. Tänään tosin näin keskustassa auton, jonka edessä oli aura, mistähän pohjoisesta sekin sitten lienee haalittu. Jalkakäytävät ovat liukkaat, eikä niitä ole siistitty, paitsi joidenkin liikerakennusten eteen on tehty n. 20 cm leveä polu, että ihmiset pääsisivät ovista sisään.

Talsin sohjossa tänään kaupungille, ja siinä olikin sellainen urakka, että Ourakin katsoi osan kävelystä raskaaksi liikunnaksi. Tuollaisessa hangessa kahlaaminen on aika raskasta, ja tulin raskaan kauppakassini kanssa taksilla takaisin. Oli tosin muuten ihan kiva sää ulkoilla.

Ilmojen pitäisi nyt lämmitä aina +13 ° saakka, joten kaipa tuo lumikin siitä sitten sulaa pois.

Muutama päivä on siis mennyt kotona kököttämiseksi, ja innostuin kokkaamaankin (ainekset tilasin nettikaupasta kotiintuotuna).

Syntyi lohikeittoa, johon joku erään FB-kokkiryhmän jäsen neuvoi laittamaan Koskenlaskija-juustoa. Kun täältä ei sitä saa, ostin summanmutikassa jotakin sulatejuustoa arvellen tuloksen olevan vähän liiankin raskas, mutta sitä se ei ollut. Juustoa ja kermaa käytin harkiten. Ei olisi itselleni tullut mieleen siihen juustoa laittaa, mutta se olikin yllättävän hyvää.


Nettikaupasta löytyi myös italialaista tuoretta tilliä! Harvinaisuus, sillä täällä en tuoretta tilliä ole nähnyt missään kaupassa.

Ainesosakuvasta puuttuvat kerma ja se sulatejuusto, ja kalana käytin kylmäsavulohta, sillä mielestäni siitä tulee paras maku. Kevätsipulin paistoin hienonnettuna voissa ja sekoitin pienessä vesimäärässä keitettyihin peruna- ja porkkanapaloihin. Sitten kermaa ja se sulatejuusto mukaan. Mausteena valkopippuri ja suola.

Palataan huomenna taas kosmetiikka-aiheisiin.

"Lumikaaos" puutarhassa tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!