perjantai 19. tammikuuta 2024

Monitoimituote Embryolisse Lait Crème Concentrate

Tässäpä on monitoimivoide, eli Embryolissen Lait Crème Concentrate, jota voi käyttää kosteusvoiteena, naamiona, meikinpohjustustuotteena, puhdistusmaitona ja parranajon sekä auringonoton jälkeen.

Tätähän ovat monet meikkitaiteilijat kehuneet lähinnä meikinpohjustuksessa käytettävänä voiteena. Pitihän sitä kokeilla.

Voidetta mainostetaan "rasvahapporikkaana ja paljon vitamiineja sisältävänä" (vapaa käännös brändin UK:n sivuilta).

Vaikka selaan INCI-listaa lukuisilta nettisaiteilta, en löydä listoista yhtään vitamiinia. Sen sijaan INCI:ssä on mm. ihoa pehmittävää sheavoita, ihoa suojaavaa mehiläisvahaa, kosteuttavaa ja rauhoittavaa aaloeta ja kosteuttavia soijaproteiineja. Voiteessa on kukkainen tuoksu, joka tosin häipyy äkkiä iholta. Silikoneja tässä voiteessa ei näytä olevan, mutta sen ylle meikkivoide levittyy kauniisti.

Ei tämä vitamiinien puute tee siitä kuitenkaan huonoa voidetta, vaikka se onkin kummallista mainontaa. Ilmeisimmin ne "vitamiinit" ovat niin pieninä annoksina, ettei niitä ainesosalistassa edes kannata mainita? Mistä herää kysymys, että vaikuttavatko ne mitenkään ylipäätään?

Nyt kun on ollut (jopa täällä Saksassa) kylmemmät ilmat, olen huomannut, että naamaa alkaa kiristää päivän mittaan. Toki kosteuttavia tekijöitä sisältävät meikkivoiteet (kuten aiemmin mainostamani Baborin kosteuttava sellainen) toimivat hyvin, mutta en ihan joka päivä jaksa välttämättä meikata, vaan peittelen punoittavimmat kohdat peitevoiteella, joten ihon pohjustus on tärkeä.

Siinä tämä voide toimii hyvin, eikä ihoa ala helposti kiristää päivän mittaan. Monet ainesosat lähinnä pehmittävät ihoa, ja myös estävät kosteuden haihtumista. Parhaiten voide varmaan toimii alle laitettavan kosteussuihkeen kanssa (postaus tulossa), joskaan se ei sitä välttämättä vaadi.

Suositus! Hintakaan ei ole kallis ja saatavuus Suomessa on hyvä. Varsinkin reissaavalle tällainen monitoimituote on varsin oivallinen.

2 kommenttia:

  1. Erikoista mainontaa taas brändiltä. Sheavoi on A- ja E-vitamiinia sisältävää. Senkään pitoisuus tässä voiteessa ei taida kovin korkea olla 🤔🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Sheavoi on tuossa INCI:n keskivaiheilla, ja varmaan hyvät rasvahapot ovat sen suurin anti tälle voiteelle.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!